Actualitat / Col·lectivització / Destacats / Economia comunal

21 d’abril. Barcelona projecta «En todas as mans», sobre el comunal gallec

FInalment, aquest dijous 21 d’abril es projectarà, a les 20:00 h a la Sala 2 dels Cinemes Aribau (carrer d’Aribau, 5, Barcelona), en versió original (amb subtítols en castellà), el documental de cent minuts de durada En todas as mans, de Diana Toucedo, gràcies a les aportacions que s’han fet via un screenly de Verkami.

L’èpica d’una voluntat, lluitar per millorar els territoris que habitem. Dos territoris, Galiza i Portugal, i una realitat, les muntanyes veïnals o erms. En todas as mans és una mirada als seus habitants en la recerca d’un horitzó, que els territoris que estan a les seves mans siguin generadors de riquesa econòmica, ambientals i socials per als seus pobles. El documental es creua en el seu camí per indagar en una realitat tan pròxima com desconeguda. Una realitat mil·lenària, única, que ha d’afrontar, també, un futur.

En el país del minifundisme roman una realitat que és de tots, i alhora de ningú, una realitat que camina entre el públic i el privat. Així és el món dels propietaris dels monts veïnals mancomunats. Aquesta forma de propietat fonamenta les seves arrels en una concepció col·lectiva del territori i és part del patrimoni cultural de Galícia.

Tags: , , , ,

Comments are closed.