Col·lectivització / Destacats / Publicacions

1r de Maig. Doris Ensinger recorda l’històric anarquista Luis Andrés Edo

El passat divendres 8 d’abril, va tenir lloc la presentació del llibre Amor y Anarquía. Mi vida en Alemania y con Luís Andrés Edo, de l’autora alemanya Doris Ensinger, que va presentar aquesta versió en castellà de «Quer denken – gerade leben. Erinnerungen an mein Leben und an Luis Andrés Edo».

La vida de l’escriptora i traductora va estar marcada per l’activisme als moviments anarquistes i estudiantils alemanys i de la península Ibèrica, amb un fort vincle amb la CNT a Catalunya, a través del seu company sentimental Luis Andres Edo  (7 de novembre de 1925 – 14 de febrer de 2009).

Nascut a Casp, on era fill d’un guàrdia civil i de família tradicional catòlica, es va traslladar aviat per Barcelona i va ser educat a l’Escola Nova Unificada, on va viure la onada revolucionàriacontra el cop d’estat del 18 de juliol de Franco i també les privacions i bombardeigs de la Guerra Civil.

Aquest 1r de Maig recordem, a través del testimoni de Doris Essinger, aquest lluitador i fem memòria dels qui mai no hem d’oblidar com a referents en la lluita per l’alliberament integral dels éssers humans.

Tags: , , ,

Comments are closed.