Assemblea Permanent / Jornada Assembleària

17-19 d’octubre. XLIX Jornades : la redistribució dels recursos comuns

El proper cap de setmana del 17 al 19 d’octubre tindran lloc al Centre Cultural Cooperatiu de Vallbona d’Anoia (Anoia) les XLIX Jornades Assembleàries de la Cooperativa Integral Catalana, en què durem a terme una nova reflexió col·lectiva per abordar el monogràfic «Redistribució dels recursos comuns». Aquest cop el monogràfic s’’iniciarà divendres a la tarda i s’’ allargarà tot dissabte, i l’’Assemblea Permanent de la CIC la farem diumenge al mateix lloc a les 10’30h.

Tot seguit us donem detall definitiu de la logística i el calendari.

XLIX Jornades Assembleàries de la Cooperativa Integral Catalana
«Redistribució dels recursos comuns»

  • Logística

Data: Del 17 al 19 d’octubre
Lloc: Centre Cultural Cooperatiu, carrer Major, 10, Vallbona d’Anoia.
Transport: S’hi pot arribar amb Ferrocarrils de la Generalitat amb parada a Vallbona d’Anoia, agafant la línia R6.
Inscripció: per facilitar la coordinació i la logística http://jornades.cooperativaintegral.cat.
Contactejornades@cooperativaintegral.cat
Mainada: dinamitzat per l’equip d’’acompanyament de l’Oficina d’Educació. Vegeu:
https://cooperativa.ecoxarxes.cat/file/view/256013/projecte-acompanyament-a-nens-i-nenes-a-les-jornades-assemblearies
Cuina comunitària: dinamitzat pel Grup de Cuina de Terrassa (àpats: esmorzar 2 um; dinar/sopar 3 um.)
Espai per dormir: amplis espais a Calafou tant a dintre (amb un bon munt de matalassos) com amb tenda d’acampada o furgoneta a fora. Es recomana dur llanterna, sac de dormir i abric. L’allotjament és lliure, per bé que qualsevol aportació cap al projecte és benvinguda.

  • Calendari

Els eixos principals en els qual aprofundir en grups (detalls més a baix) seran:

17 d’octubre
Divendres
16:30 h 

  • Proposta de transició cap a una societat del bé comú

Arribem a un model econòmic basat en la planificació col·laborativa basada en la democràcia econòmica directe o inclusiva. L’economia es planifica en el tracte directe entre persones en cercles democràtics i subsidiaris oberts a tota la població en igualtat de condicions tot emprant les noves tecnologies i l’empoderament social, on s’arriba a un acord de necessitats i recursos abans de produir-los. Hi ha un equilibri entre llibertat, igualtat i fraternitat, però requereix d’un procés d’empoderament social i tecnològic per a poder-hi arribar.

L’estructura organitzativa bàsica de presa de decisions polítiques seria la xarxa assembleària. Es tractaria d’una estructura fractal: cada nivell d’agrupació —començant pel que representa directament el territori— decideix sobre els temes que afecten el seu àmbit territorial segons el principi de subsidiarietat.

Parlem d’una democràcia econòmica o, si es prefereix, d’un “mercat” decidit realment de forma democràtica (no per mitjà d’un espai impersonal d’oferta i demanda i sota la distorsió d’agents dominants i tensions competitives, sinó de les persones que s’ organitzen amb altres persones lliurement i respectant el principi de subsidiarietat per decidir que volen produir i qui ho vol fer.

18 d’octubre
Dissabte
10:30 h 

  • Replantejament del model d’assignacions dins la CIC i Redistribucio dels recursos comuns

La idea princicpal seria incorporar i experimentar un nou model de distribució de recursos basat en la idea de que les persones ens beneficiem dels recursos en tots els àmbits directament sense passar per la via monetària i la pràctica individualista de que cadascú afronti les seves despeses mitjançant una assignació. Hi poden haver molts intermitjos i fòrmules híbrides entre el model «assignació» i el model que es proposa.


18 d’octubre
Dissabte
16:30 h 

  • La viabilitat econòmica: activisme i persones

Entenem que l”activisme de gran part de nosaltres és i ha sigut una activitat voluntària, que s”ha portat a terme sempre que ha sigut possible, o sigui que els col·lectius i les persones han tingut temps i recursos per dedicar-hi.
Reconeixem  també que ha de ser així, doncs no volem un funcionariat de l”autogestió sinó crear un escenari on tothom i no uns pocs ens  beneficiem de l”autoorganització.

En una vida digne on les necessitats estàn cobertes perquè tothom està  participant d”alguna manera dels projectes productius i participa  activament de la seva supervivència, ens podrem abocar a la nostra activitat política, cultural, cadascú en el seu àmbit, durant el nostre  temps lliure i de forma alliberada, i el teixit associatiu i d”autoorganització creixerà en nombre de participants, com a resultat de la calitat de vida de la nostra manera de viure.

Un altre factor important és la incapacitat actual d”estalviar que tenim  amb les nostres economies basades en assignacions, per les despeses inesperades i costoses que puguin venir (en salut, mecànica, judicials, etc..) que demostren que el model no deixa de ser individualista i no  contemplem encara una economia compartida en els moments més crítics.

Dit d’una  altra manera, necessitem crear un model de distribució de recursos que  garantitzi espais de treball i tasques productives per tothom, recolzats  en un fons comú, i ens alliberi de l’estrés  de «buscar-se la vida», per a poder-nos dedicar a la nostra tasca  revolucionària. O millor encara, fem del dia a dia el nostre activisme,  plasmem l”autogestió en la vida quotidiana, i pintem aquest escenari amb  els nostres propis colors.

19 d’octubre
Diumenge
10:30 h 

  • Assemblea permanent a Vallbona d’Anoia.

15:00 h
Dinar.

Documentació:

Hi ha dos documents a llegir per al bon desenvolupament de les Jornades.

centre_cultural_cooperatiu_vallbona

Tags: , ,

Comments are closed.