Audiovisuals / Col·lectivització / Destacats / Economia comunal / Revolució Integral

15 de juny. Els Cinemes Girona de Barcelona estrenen Projekt A

Després de la magnífica estrena a Múnic en el marc del Filmfest München (juny 2015) i l’èxit de les projeccions dutes a terme a Alemanya enguany, Projekt A arriba ara per fi a Catalunya. L’estrena serà el 15 de juny a les 20:00 h al Cinemes Girona, a Barcelona. L’endemà, el 16 de juny, se’n farà una segona projecció també a les 20:00 h. Després, continuaran les projeccions en altres ciutats, per a les quals just aquests dies se’n fixa les dates (vegeu la pàgina de Facebook on s’actualitzen les dades i els llocs de projecció)

autors_projektAProjekt A, de Marcel Seehuber (director, escript, càmera) i Moritz Springer és un documental que contradiu els clixés típics sobre l’anarquisme i deixa clara una cosa: un altre món és possible. Sigui al districte d’Exarchia a Atenes, amb les seves influències anarquistes; les accions de protesta contra l’energia nuclear a Alemanya; la major organització anarcosindicalista del món, la CGT, a Espanya; o sigui als projectes de la Cooperativa Integral Catalana (CIC) a Catalunya o del grup Kartoffelkombinat a Munic, també organitzat cooperativament. Els activistes hi aporten la idea d’una existència independent de l’Estat i les seves estructures, basada en la igualtat de drets i amb l’objectiu d’una economia solidària i comunitària.

Projekt A planteja una visió alternativa del món i mostra algunes idees anarquistes de vida i d’actuació conjuntes. Una forma de societat en la qual ningú no hauria de tenir el poder de controlar el coneixement, els recursos naturals, la terra o altres persones.

A Alemanya 20.000 espectadors han certificat que tot l’esforç ha valgut la pena. Les nombroses xerrades després de les projeccions i la multitud de missatges i sol·licituds que han rebut els autors ens mostren que Projekt A suscita alguna cosa en les persones, que aborda anhels i interessos existents. I això els alegra molt i els anima.

En aquests moments estan molt expectants i esperançats que també a Catalunya i a l’Estat espanyol puguin despertar l’interès de moltes persones per veure la pel·lícula.

Projekt A – Tráiler (español) from Projekt A Kollektiv on Vimeo.

Tags: , ,

One Comment

  1. M’agradaria saber com poder aconseguir la pel·lícula ja que no tinc possibilitat de veure-la a Barcelona. Merci