Assemblea Bioregional / Destacats / Economia comunal

10 d’octubre, a Olot. 1a Assemblea bioregional Nord de la CIC

IMG_1364

El nou Rebost de l’Ecoxarxa Garrotxa (Olot) acollirà la 1a Assemblea biroegional Nord de la CIC.

Com molts de vosaltres potser ja sabeu la CIC ha iniciat la seva descentralització. [Si en voleu més informació, la podeu llegir baixant-vos aquest document: Monografic – Caminant cap a la descentralitzacio_ assemblees bioregionals.pdf.]

Per començar aquest procés s’ha decidit formar dos blocs, que coincideixen amb les dues grans zones actuals de la CAC (Central d’Abastiment Catalana). Hi ha dos motius principals per prendre aquesta referència:

 • el primer motiu es disposar d’un punt de partida significatiu per a  la formació del mapa bioregional que volem i encara no tenim. A les bioregionals podem trobar-nos i decidir com ens anem agrupant, però que no quedi ningú sense convocar per no saber des de quin bloc vol participar;
 • el segon motiu és per focalitzar inicialment el procés de descentralització en la xarxa d’abastiment i distribució de la CAC, que ens connecta com a rebosts, grups de consum i productors. D’aquesta manera podem compensar l’efecte de dispersió inherent al procés de descentralització, ja que la participació a nivell del consum col.lectiu i l’autoocupació es prou bàsica i universal com per fer convergir la diversitat de punts de vista que mantenim, tant les persones que ja som aquí com les que s’hi afegiran.

Us convoquem, doncs, a assistir a la primera Assemblea Bioregional Sobirana de la CIC, a Olot, el dissabte 10 d’octubre de 2015.

DADES BÀSIQUES
Dia Dissabte, 10 d’octubre de 2015
Hora 10:00
Lloc Carrer de Vista Alegre, 11, Olot
Mapa https://www.google.es/maps/@42.1733419,2.4749149,20z
Rebost amfitrió Rebost d’Olot [Ecoxarxa Garrotxa].

PROGRAMA

10:00 h Cercle i roda de presentació de cada grup

11:00 h Contextualització del procés.

11:30 Decisió.

Exposició d’una proposta sobre el format de les assemblees permanents de la CIC i de les JJAA a partir d’ara, ja plantejada a les JJAA d’Anglès:

 • Que es continuï celebrant l’assemblea permanent actual, a la zona de Barcelona o rodalies (això ja es va decidir a la mateixa assemblea permanent de les JJAA d’Anglès), tot garantint la participació virtual.
 • Que les JJAA es continuïn celebrant, també, però com a òrgan de coordinació inter-bioregional. Els grups que treballen cada monogràfic el dissabte, serien el grup de treball per a la descentralització que es demanava a les JJAA passades. El monogràfic seria la pròpia descentralització de la CIC i els grups serien grups bioregionals que podrien fer igualment plenaris per a la posta en comí.
 • Com que inicialment no disposem d’eines concretes que ens permetin coordinar les propostes inter-bioregionals, l’espai de les JJAA seria l’adequat per a garantir aquesta coordinació, presencialment i amb papers de mà en mà si cal.
 • Caldria posar l’esforç perquè la gent activa de cada bioregió pugui assistir a les JJAA.
 • Mantenir l’assemblea permanent de les JJAA per treballar des de les bioregions la coordinació entre el nivell bioregional i el global. Aquest espai seria l’adequat per recollir les darreres conclusions de l’assemblea permanent que se celebrarà mensualment a Barcelona i preparar propostes bioregionals adreçades a la següent assemblea permanent, en coordinació amb les generades a les assemblees bioregionals —com aquesta que convoquem.
 • Les JJAA podrien durar dos dies en comptes de tres; durant el primer dia  es faria el treball de grups bioregionals i durant el segon dia el treball bioregional de l’assemblea permanent. O sigui, esdevenir un grup de treball molt necessari per coordinar la descentralització.

Opcio B:

Les JJAA actuals podrien reduir-se a una trobada d’un dia o dos d’un grup de treball de bioregions, i les assemblees bioregionals podrien transformar-se en JJAA bioregionals, amb el mateix format que fins ara a la CIC, o similar, i amb una assemblea permanent bioregional l’últim dia. Es poden aprofitar per fer intercanvi de productes o altres activitats.

12:30 h  Proposta de punts a tractar (procedents del GT de Descentralització).

 • com ens agrupem bioregionalment al nord?,
 • volem començar a generar estructura de treball bioregional, o ens esperem?,
 • el paper de la CAC i la seva descentralització. La primera CAL ja vol néixer, a Vilafranca del Penedès,
 • llistes de socis autoocupats locals,
 • criteris per a decidir la relació de competències entre les assemblees bioregionals i l’assemblea permanent que es continuarà celebrant durant la transició:
  • el principi de subsidiarietat,
  • grau d’apoderament de cada bioregio per assumir les funcions de les comissions que s’han de descentralitzar,
  • gestió dels recursos que es generin localment,
 • coordinació entre les assemblees bioregionals i l’assemblea actual (central), durant la transició,
 • grup de treball per coordinar la descentralització,
 • proposta: que siguin els grups que fins ara es formaven per treballar els temes monogràfics de les JJAA, agrupats per bioregions o d’altra manera.
 • eines i procediments per transmetre i rebre propostes inter-bioregionals,
 • relació entre les assemblees bioregionals de la CIC i les ecoxarxes.

13:15 h Roda d’impressions, recull dels punts que es proposin, establiment de prioritats (incloent-hi els nous punts) i decisió sobre què i com volem treballar aquests punts

14:00 h Dinar de duc (jo duc això, tu dus allò…).

15:45 h Treball sobre els punts proposats de la forma que es decideixi.

18:30 h Decisió sobre les pròximes assemblees:

 • IIa Assemblea bioregional Nord.
 • Pròximes JJAA.

Seguint la proposta inicial acceptada pel Bloc del Nord per escollir el lloc de celebració, les trobades es farien rotativament seguint per ordre alfabètic la llista dels rebosts tal com apareix al gestor de comandes de la CAC. Segons aquesta proposta el següent lloc de trobada seria a EsBiosfera (Cardedeu).

Els rebosts que preferiu ser convocats pel Bloc del Sud, responeu directament a aquest correu i us posarem en contacte amb els dinamitzadors. Ells faran una trobada bioregional posteriorment a la nostra.

Informacions d’interès

La llista completa (grups octubre 2015, Bloc Nord) és:

Rebost d’Olot (Ecoxarxa Garrotxa)
Rebost Esbiosfera (Cardedeu)
Rebost de Girona, Rebost de l’ARN (Sant Miquel de CampMajor)
Rebost l’Equitativa (Palamós)
Rebost de Ripoll
Rebost de Som Comunitat (Pujarnol)
Rebost de Vilafant
Rebost Iluro (Mataró)
Rebost Macus (Barcelona)
Rebost Moledo (Mollet del Vallès)
Rebost Nalur (Ultramort)
Rebost Natur-Consum (Blanes)
Rebost Selvatge (Arbúcies).

La propera Assemblea Permanent de la CIC se celebrarà a AureaSocial el dia 19-10-15 a les 11:00 h.

La propera Assemblea bioregional del bloc Sud encara no s’ha decidit.

 

 

Tags: , , , , ,

One Comment

 1. Albert Grabalosa says:

  Vindrem l Montse i jo.