Actualitat / Educació

Un documental sobre el savi Alexandre Deulofeu cerca suport

Els amics del Centre d’Estudis Joan Bardina ens fan conèixer la iniciativa d’un documental de 60 minuts de durada impulsat per la productora Visiona TV vol acostar aquesta la figura excepcional i el pensament al gran públic del savi català Alexandre Deulofeu i per això ens demanen el nostre suport mitjançant TotSuma.cat per completar el pressupost necessari.

El pròxim diumenge, 10 d’abril, és la data límit per donar el nostre suport al documental per donar a conèixer la vida, obra i pensament d’Alexandre Deulofeu. Cal, doncs, un darrer esforç per contribuir en la difusió d’aquest personatge alhora defensor actiu de la pau mundial i científic innovador per la millor coneixença dels cicles de la història.

Tant si podeu com si no podeu contribuir econòmicament a aquesta causa perquè la vostra butxaca no us ho permet, si més difongueu entre els vostres contactes el present missatge, per així poder arribar a més persones capaces de col·laborar-hi.

Moltes gràcies per compartir aquesta informació.

Alexandre Deulofeu

Alexandre Deulofeu (L’Armentera, 1903 – Figueres, 1978) fou aquest català que va historiar el futur i ho va fer desenvolupant la teoria de “La Matemàtica de la Història” (@MatematicaHist), batejada per Francesc Pujols en una amistat forjada a l’exili de França després de ser alcalde accidental de Figueres per ERC durant la Guerra Civil.

Deulofeu va predir ja els anys quaranta del segle passat, tot just acabada la II Guerra Mundial, la caiguda de l’URSS o la reunificació alemanya. Però la predicció que tenim més propera en el temps afecta de ple els catalans. I és que Alexandre Deulofeu, consultor habitual de Salvador Dalí —que el considerava un dels «genis ultralocals» empordanesos—, assegurava, en plena dictadura franquista, que l’any 2029 l’Imperi espanyol ja s’hauria dissolt del tot. Tindrà raó? Serà el procés d’independència que viu Catalunya una de les causes o conseqüències d’aquest anunci del farmacèutic de Figueres?

Comments are closed.