Esdeveniments

Trobada sobre decreixement a Portbou i jornades AderOC (28-31 d’agost)

Us convidem a una trobada entre xarxes de l’Estat espanyol i de l’Estat francès de decreixement a Portbou [Alt Empordà] (a dues passes de la ratlla, al costat del mar i a peu del Pirineu), el dijous 28 d’agost de 2014. Els dies següents, del 29 al 31 d’agost, celebrem una trobada a Cervera de la Marenda [Rosselló], al qual també esteu convidats.

Ho hem plantejat com una jornada internacional d’intercanvi d’experiències i d’idees, amb tres temes centrals: la moneda, les cooperatives, l’accés a la terra i a l’habitatge. Altres suggeriments són possibles!

La municipalitat de Portbou ens deixa la seva sala de congressos amb capacitat per a 150 persones, així com la sala contígua Walter Benjamin. En cas que sigui necessari, podríem comptar amb sales addicionals.

Animem els decreixentistes a venir el dijous i la resta de dies per compartir visions d’una banda i l’altra de la ratlla.

Busquem 4 traductors voluntaris (francès a català-castellà, ja tenim català-castellà a francès).

Esborrany del programa de dijous 28:

10:00h: Arribada del tren de Barcelona/Girona.
10:15 h: Recepció.
10:30 h: Presentació dels col·lectius i dels participants.
12:30 h: Temes a escollir pels grups de treball (1a sessió en grups de treball).
14:00 h: Dinar compartit en el memorial a Walter Benjamin. Cadascú porta plats, coberts, menjar i beure per compartir.
16:00 h: Posada en comú breu (feedback intergrupal).
17:00 h: 2a sessió en grups de treball.
18:30 h: Posada en comú. Conclusió i invitació per als següents dies.
20:00 h: Sortida de l’últim tren cap a Cervera de la Marenda.
20:28h: Sortida de l’últim tren cap a Barcelona/Girona.

Durant els dies següents, a Cervera de la Marenda, denunciarem les faules del capitalisme, tant ultraliberal com keynesià, amb les seves grans infraestructures, els seus projectes megalomaníacs que ens tanquen amb el pagament del deute i en l’espiral del creixement econòmic.

Elaborarem altres relats en què la utopia realista permeti concebre el decreixement de l’explotació sota totes les seves formes per tornar a trobar el plaer d’imaginar altres mons possibles, alliberats de l’economia, per somniar amb societats d’acreixement frugals. És dins d’aquesta perspectiva que les Festes organitzades per AderOC (Association d’éducation populaire de l’Objection de Croissance) aquest any conjuntament amb Research & Degrowth, es desenvoluparan al voltant de tres eixos:

Eix 1: Per què decréixer? No només per constatar i denunciar els mals del creixement, sinó també per veure què podria ser una bona vida, una organització justa i decent.
Eix 2: Quins projectes per a les societats d’acreixement frugals? Atrevir-nos a descriure allò que els decreixentistes consideren desitjable.
Eix 3: Quines transicions, quines proposicions polítiques per decréixer? Com construir des d’avui les pistes i les vies floreixents? Amb quines belles reivindicacions?

François Schneider (R&D), Christian Sunt (AderOC), Laura Grau (Entesa del Decreixement), Jordi Flores (CIC), (…)

Contacte: AderOC – Pallières 30140 Thoiras

secretariat@objectiondecroissance.org

Tags:

Comments are closed.