Actualitat

Tancat per Vaga…21 de Febrer 2019…?

Si que es cert que hi convocada una vaga. Si que es cert que hi ha gent a la presó a la que estant “jutjant” aquests dies a Madrid per expressar idees i manifestar opinions i prendre part en accions pacífiques a favor de la independència de Catalunya. Des de el punt de la defensa dels drets civils, no hi ha cap dubte que aquestes mobilitzacions haurien de tenir mes repercussió de la que s’espera en un principi. Malauradament en aquest cas aquesta nova convocatòria no compte amb el suport dels sindicats, només el CSC , sindicat minoritari malgrat les seves posicions de defensa de la independència.

Això em dona que pensar altra cop en el divorci entre la “classe treballadora” i el procès per la independència o en aquest cas la clara defensa dels drets civils. Que es el que fa que no hi hagi connexió entre les classes obreres dels cinturons industrials i de la zones metropolitanes i el moviment per la autodeterminació ? Tot i que la opció independentista te milions de persones que la recolzant però sembla que amb això no n’hi ha prou, no?

La Clau de les transformacions socials la major part de les ocasions ve donada per la defensa dels drets fonamentals , un d’ells es el de la llibertat d’expressió , es evident que a l’estat espanyol això no importa molt als que manen i estant al capdavant de les institucions. Però un altre dret fonamental i que en la actualitat  es un del mes grans problemes a tots els nivells , es el del dret de l’Habitatge. Quan milers de persones a Catalunya i a l’estat espanyol estan a un pas de la precarietat o millor dit, a un pas de veure’s vivint al carrer?

Les polítiques i les accions de les administracions a part de minses,sempre van per darrera de la situació real provocada per l’especulació i la gentrificació als barris de Barcelona i de les ciutats importants de la península. Si no es dona la importància que tenen les mancances socials i no som capaces de connectar amb les necessitats reals de la gent , de que ens serveix esser independents?. De que ens serveix tenir la nostra “bandereta”, el nostre DNI nou, les “nostres institucions” si aquesta “nova república” no te com a prioritat la salvaguarda i la solució de les qüestions que veritablement ocasionant fractura social,tensió, enfrontaments i centenars de desnonaments fets per el Mossos d’esquadra , donant inclòs protecció  a empreses com Desokupa quan se’ls requereix…Aquesta es la República que volem?…

En tot cas crec que malgrat tot, encara que ens creiem que estem carregades de raons, mentre no abordem els veritables problemes socials  i que afecten a drets fonamentals de la població, la independència serà només un miratge.

Seguim i seguirem Lluitant per l’Autogestió

Comments are closed.