Educació

Taller de seguretat digital i activisme a Calafou

Els activistes sabem com n’és de necessari aprendre a utilitzar tàcticament la xarxa per millorar l’impacte i l’abast de les nostres accions, però també sabem que hem d’aprendre a protegir-nos, ja que tot el que fem a Internet, amb un mòbil o amb una targeta, cada vegada més sovint, i de manera més ubiqua i persuasiva, conforma la nostra identitat electrònica. Aquest infinitat de dades compon un graf social l’anàlisi del qual ho revela gairebé tot sobre nosaltres i sobre les persones amb les qui interactuem. Amb això, el control i la vigilància per part de les institucions de poder, els governs, les multinacionals i la policia, cada cop és més gran. En aquests últims mesos ens han mostrat com Microsoft, Yahoo, Google, Facebook, YouTube, AOL, Skype i Apple s’han conxorxats amb el Servei Nacional de Seguretat dels Estats Units per espiar-nos, ens hem sorprès descobrint càmeres il·legals que vigilaven centre socials i hem vist com s’ha intentat utilitzar perfils a Internet per criminalitzar i enviar a la presó diverses persones per les seves conviccions polítiques.

Per això, hem de ficar més llenya al foc i aprendre a desenvolupar pràctiques molt més segures dins del ciberespai, però també fora d’ell. Els moviments socials i els activistes hem d’esdevenir més responsables en el nostre dia a dia pel que fa a com el nostre ús de les tecnologies de la informació i de la comunicació ens posa, o pot posar el nostre col·lectiu, en perill. Aquesta formació busca proveir elements de reflexió així com practiques amb eines concretes per desenvolupar una perspectiva holística de la seguretat i integrar-la en cada pas que fem en les nostres vides.

Oferim aquesta formació a activistes, radical community managers, feministes, periodistes i advocats proxims als moviments socials. Si creus que respons a algun d’aquests perfils apunta-t’hi, i si coneixes algú que respon a aquests perfils, reenvia-li aquesta convocatòria.

On?

Calafou, Colònia ecoindustrial postcapitalista. En aquest enllaç trobaràs informació sobre com arribar-hi.

Quan?

Dissabte 16 i Diumenge 17 de novembre, de les 10:00 h a les 14:00 h i de les 16:00 h a les 20:00 h (+ o -).

Com?

T’has de preinscriure en aquest formulari i detallar-hi algunes de les teves motivacions. Ep!: com que les eines, per bé o per mal, cauen, si el formulari no funcionés envia un correu per inscriure’t a tallerseguridad@riseup.net. Per a aquesta primera formació se seleccionaran 20 assistents. El grup de formadors estarà compost per 5 persones. Et demanem que vinguis amb el teu portàtil, ja que preferim que aprenguis a configurar les eines en la teva estació de treball. Si no tens portàtil podràs fer servir un ordinador al hacklab.

Quant costa?

Impartim la formació de franc. Et demanem una contribució de 4 euros/ecos per menjar i 1 euro/eco per esmorzar (14 euros/ecos x 3 àpats i 2 esmorzars) i una quota de manteniment d’1 euro per dia per a despeses comunes com aigua i electricitat (2 euros/ecos x 2 dies). Si se’t selecciona et demanarem ingressar 16 euros/ecos per a despeses, menjar i quota de manteniment, més 10 euros/ecos de fiança prèviament a la trobada, o sigui 26 euros/ecos en total. Si participes a tot el taller et tornarem els 10 euros/ecos al final de la formació. Aquesta fiança ens permet assegurar-nos que es dóna valor al nostre treball i temps i que les places disponibles es cobreixen segons la previsió.

 

cartel-taller-seguridad

Comments are closed.