Central d’Abastiment Catalana (CAC)

Aquest article també està disponible en: Castellà

Print Friendly, PDF & Email

La Central d’Abastiment Catalana (CAC) és un servei comú de la Cooperativa Integral Catalana. S’encarrega d’aglutinar les diverses comandes dels rebosts de cada nucli d’autogestió local, ecoxarxa o projecte col·lectiu i/o comunitari vinculat a la Cooperativa Integral Catalana, que tenen l’opció de triar lliurement, en cada moment, si participar o no de les comandes col·lectives.

Com més volum, més coordinació, més possibilitat de programació amb les persones productores, i, doncs, menys costos i menys emissions.

Els productes dels quals s’abasteix la Central d’Abastiment, en la mesura del possible seran agroecològics i/o artesanals, directes dels productors i de proximitat.

Què és un rebost?

Els rebosts són espais d’abastiment i intercanvi vinculats a un nucli d’autogestió local, ecoxarxa o projecte col·lectiu i/o comunitari de la Cooperativa Integral Catalana (generalment Projectes Autònoms d’Iniciativa Col·lectivitzada [PAIC]). Aquests rebosts són projectes de caràcter públic i són un servei comú de l’àmbit al qual pertanyen.

Vegeu-ne una més àmplia explicació i la llista de rebosts en aquest vincle.

Objectius de la Central d’Abastiment

  • Identificar els diferents rebosts i recollir-ne les necessitats d’abastiment col·lectives.
  • Identificar productors i/o artesans locals coordinant-los amb els rebosts locals, en cas que aquests ja en tinguin una relació establerta.
  • Abastir de productes d’alimentació, salut i higiene als rebosts per garantir la salut de totes les persones.
  • Coordinar les comandes col·lectives per garantir l’abastiment on no hi hagi possibilitat d’aconseguir un producte determinat i reduir-ne la gestió.
  • Promoure l’ús de la moneda social en general i incrementar l’acceptació dels productors sobre les comandes que se’ls fan per garantir la soberanía en el flux d’intercanvis.
  • Coordinar la gestió d’excedents i la comunicació amb els obradors existents. Promoure el desenvolupament de nous obradors per garantir l’aprofitament d’excedents.
  • Coordinar el transport i l’ús de vehicles i viatges per reduir al màxim les despeses i la contaminació. Es coordina amb el grup de treball de Transport Col·lectiu Cooperatiu.
  • Establir comunicació permanent amb la Borsa de Treball per canalitzar les necessitats dels productors i/o la voluntat dels socis de pagar la quota en hores de treball (intercanvi amb la CIC).
  • Establir comunicació permanent amb la comissió d’intercanvis i moneda social per donar sortida a la moneda social acumulada pels productors.
  • Implantar una eina informàtica (Tryton) per facilitar la gestió d’inventaris, comandes, comptabilitat i llistats de productors, rebosts i productes.

Més informació i contacte: abastiment(a)cooperativaintegral.cat.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE