Actualitat / Habitatge

Roig21 obre les portes a un nou espai autogestionat

Aquest article també està disponible en: Castellà Italià Anglès German

Print Friendly, PDF & Email

ImatgeEl mes de maig del 2012 la Cooperativa Integral Catalana va arrendar, a través de la Cooperativa d’Habitatge Social (CIC-HS), un edifici del carrer Roig al barri del Raval de Barcelona. L’edifici va ser subhastat tres dies després que se signés el contracte i el 15 de maig de 2012 van entrar els primers socis inquilins a viure-hi sota cessió d’ús.

L’octubre del mateix any hi va haver un procés judicial i el jutjat va decidir a favor del projecte, amb què les famílies que habiten l’edifici del barri del Raval hi podran romandre durant, pel cap baix, 5 anys.

Aquest maig de 2013, després d’un any de convivència, assemblees, rehabilitació d’espais (que havien estat renovats en part i després abandonats quan va esclatar la bombolla immobiliària), i creació de projectes d’autoocupació, el local rehabilitat al fons de la finca obre les seves portes al públic amb un programa obert d’esdeveniments.

Es tracta d’un PAIC (projecte autogestionat d’iniciativa col·lectivitzada), que organitza activitats i tallers, per a la dinamització de l’espai, per difondre el projecte d’habitatge social (HS) de la CIC al barri Raval i més enllà, i com a forma d’autoocupació d’alguns dels membres del col·lectiu i per ajudar en les despeses comunes de la finca.

Els tallers tracten temes de creativitat, habitatge, comunitat i sostenibilitat. Durant la setmana, als matins es planifica, junt amb HS-CIC, una oficina d’habitatge per al Raval, que porten membres de Roig21, i alguns col·lectius d’habitatge locals. A les tardes hi haurà classes de ball, improvisació musical i de pintura de la cara.

Per celebrar el 15M es va fer un taller de pintura de cares antivigilància, utilitzant dissenys i tècniques de pintura que eviten la captura i reconeixement dels sistemes de vídeo-vigilància i en xarxes socials.

Després de viure un any a l’urbs, però envoltades per les activitats de la Cooperativa Integral Catalana, dues persones han començat un projecte de participació comunitària i de transformació de l’espai urbà fins ara denominat “R21 – Model per a l’autosuficiència de bloc d’edifici urbà”.

En el projecte del local autogestionat voldríem captar i aprendre de la multiculturalitat i diversitat del barri Raval, i busquem persones del barri que vulguin participar amb les activitats. Voldríem demostrar, també, a mes persones que és possible una nova manera de viure postcapitalista, des de les ruïnes de la bombolla immobiliària, més en comú i democràticament, utilitzant el suport mutu i el treball compartit, més encara si estem en el medi urbà sempre en crisi.

Web: http://roig21crea.org/
Programa d’activitats del local: http://roig21crea.org/local/
Contacte: info@roig21crea.org
Twitter: @roig21
Grup Terrassistes.

 

Share Button
Tags:

One Comment

  1. Encantada de participar en los talleres. El martes a las 5 nos vemos, iremos tejiendo con la buena disposicion del equipo Roig. Tenemos lanas muy guapas, agujas y unos mates y tes para acompañar. Y sobre todo mucho que compartir entre punto y punto…prepararemos la revolucion de los terrassistes!!.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE