Articles/Opinió

Procés Constituent o Revolució Integral

Pel seu interès, en la recent cruïlla entre l’aniversari del 15 M i el naixement del bloc per la Revolució Integral, ens fem ressò de l’article de Blai Dalmau –membre fundador del Grup de Reflexió per l’Autonomia i del node cultural Détourné– intitulat «Procés Constituent o Revolució Integral», en què fa una anàlisi sobre les diferències entre el procés iniciat a Catalunya per Teresa Forcades i Arcadi Oliveres o el de les cooperatives integrals, en el marc de la Revolució Integral.

Per a l’autor, mentre la Revolució Integral «representa un progrés respecte d’aquella mobilització, ja que proporciona una forma de confluència, d’expressió i de desenvolupament a les tendències més lúcides i innovadores de la mateixa», el Procés Constituent, en canvi, «suposa una regressió, ja que constitueix una reiteració i amplificació de concepcions polítiques caduques i equivocades; concepcions que en el 15M, en bona mesura, van ser ignorades o, fins i tot, impugnades».

Podeu llegir l’article sencer al blog de Blai Dalmau, Discs Imaginals.

One Comment

  1. L’argumentació en contra del dret d’autodeterminació del poble català és (ai làs!)un devessall de tòpics anarco-espanyolistes. Com si un poble català sobirà no es pogués solidaritzar amb els pobles ibèrics i el món.