Notícies Cooperatives

Nova etapa Feina Cooperativa

Aprofito per dir a les empreses i els bancs que “Si se quieren ir, que se vayan. Nosaltres fem Feina Cooperativa (http://feina.cooperativa.cat)

Per això si busques feina? Necessites un professional?  o vols oferir-te com professional? o vols canviar de feina i fer la teva passió?

El projecte Feina Cooperativa impulsat per la Cooperativa Integral Catalana, permet penjar demandes i ofertes de feina de persones, col·lectius, projectes i comissions i els hi dóna visibilitat per tal de ser satisfetes.

 

En el darrer any 2017;
Hem publicat 95 feines i 81 ofertes han trobat les persones adients.
Les feines han estat visitades per 44324 persones
Han aplicat com demandants de feina 563 persones.
Hem fet 465 amics al Facebook

En aquests dies comencem amb molta il·lusió una nova etapa de Feina Cooperativa; hem actualitzat el web i serà més ràpid publicar els anuncis i contactar directament tant amb les feines com les persones. Trobaràs un nou apartat per les Persones que s’ofereixen per fer feina, on  poder posar totes les teves habilitats i característiques.  Al nou web també hem eliminat tots els requisits d’edat, gènere, salari i categoria professional que proposenles empreses de personal. Nosaltres volem intercanvi directe, que pugui parlar qui proposa la feina i amb qui la de fer, sense intermediaris.

Nosaltres no som igual que cap altre lloc per trobar feina. En Feina Cooperativa tenim unes maneres d’entendre la vida i el treball, des de l’autogestió i el comú i per això ens adrecem a persones i a col·lectius que volen canviar la seva feina per fer la seva passió, a aquelles que volen canviar per aprendre nous oficis, a les persones amb necessitat de trobar feines d’autogestió, persones que volen fer feines en moneda social i en altres monedes justes com faircoin, persones que volen treballar de forma cooperativa, persones disposades a fer intercanvis directes. Ens adrecem també a totes aquelles persones que no tenen recursos, i potser ni estudis, ni papers, però que volen poder cobrir les seves necessitats de forma digna, i també a tots aquells col·lectius i ocupadors que els puguin oferir un intercanvi per poder fer suport.

Continuem amb l’aposta que ja havien començat amb la Revolució Integral i pensem que no podem viure només per treballar, també hem de descansar, trobar-nos amb la gent estimada,  fluir, somniar i aprendre. Quan fem feina de la manera que proposa Feina Cooperativa, construïm una societat nova, distinta, respectuosa, sostenible i ecològica. La feina no és una cosa aliena, quelcom avorrit, depriment i que ens posa malalts, la feina en una nova societat és sobretot un espai d’aprenentatge, estima i realització.

No creiem en cap país, estat, societat o comunitat que no dóna les oportunitats bàsiques per viure. No té sentit un país a on la gent vulgui treballar i no pugui, un país a on la gent sigui descartada en un procés de selecció d’una oficina de l’atur, o d’una empresa, descartada per ser gran, descartat per no tindre un paperet que acredita que té un títol o una residència, descartada per ser dona, descartada per voler quedar-se embarassada o descartada per ser migrant.

Com més oportunitats tenen les persones, de poder desenvolupar-se, més relaxades se senten, més feliços i generoses són amb la resta. Això és el que construïm, la igualtat d’oportunitats reals, la possibilitat de viure fruint. Sinò hi ha cap país o Estat que dóna les oportunitats, hem de ser nosaltres qui pugui mirar a les companyes per igual. El món és de totes i totes hem de tenir cabuda i el mateix respecte. Tothom pot ajudar-te i tothom pot deixar-se ajudar.

En Feina Cooperativa trobaràs diferents tipus de feines i reciprocitats.

Feina comunitària, col·laboració amb una comunitat
Feina cooperativa, intercanvi que es pot proposar en euros, moneda social o faircoins.
Tasques comissió CIC, Ecoxarxes o bioregió
Aprenentatge i formació
Treball per lliure (Freelance)
Intercanvi directe
Intercanvi per allotjament i menjar
Masoveria, tenir cura d’una finca en intercanvi
Tornalloms, jornades de treball puntual com intercanvi recíproc entre comunitats

Per això treballem, per això fem feina com el valor dels intercanvis del comú i torno a  dir  felicment a les empreses i bancs que “Si se quieren, que se vayan“.
Fem Feina.
És l’hora!

Feina Cooperativa
Tags:

Comments are closed.