Actualitat

Llançament i Data Jam del directori CBPP

logo12 de març. Llançament i Data Jam del Directori de producció col·laborativa entre iguals procomú

La producció col·laborativa entre iguals procomú (CBPP) és una modalitat emergent de producció i compartició de recursos entre iguals sota una lògica procomú. A partir dels casos inicials, com ara Wikipedia i el programari lliure, recentment ha hagut una expansió de la CBPP a altres àrees d’activitat, com ara la ciència ciutadana, disseny de productes, la gestió dels espais comuns i les fonts de dades obertes.

La missió del Directori de CBPP és el mapatge de la difusió i la hibridació de la producció entre iguals mitjançant la recopilació i tipificant de plataformes digitals o projectes.

El directori té actualment més de 300 casos de CBPP com ara plataformes per a la investigació col·lectiva, periodisme ciutadà, finançament P2P i hackerspaces. Projectes que produeixen de forma col·laborativa i oberta programari, maquinaria, textos, imatges, vídeos, o música, que donen accés a les dades generades i produeixen recursos per a l’ús públic.

El directori serveix com una eina valuosa per a qualsevol persona interessada en la CBPP, com ara “comuners”, ” prosumidors” o persones investigadores. El directori així mateix vol ajudar a donar visibilitat a la CBPP i donar suport al enxarxament entre projectes CBPP.

El directori en si es basa en producció col·laborativa. Uneix-te a la cartografia col·laborativa de CBPP : Reutilitzant i remesclant les dades, inserint nous casos, enviant els teus suggeriments sobre el
disseny del directori, unint-se com a organització al consorci promotor del directori, etc La base de dades del directori es publica amb una llicència oberta i les dades estan accessible a través d’API o descarregables en diversos formats.

Per celebrar el llançament del directori el 12 de Març celebrarem un Data Jam (hackathon), un esforç col·lectiu per poblar el directori amb el major nombre de casos de CBPP possible. A més d’incorporar casos al directori, durant el dia celebrarem un programa via streaming en directe.

11.30 h.: Mayo Fuster Morell (IGOPnet.cc)
Presentarà la investigació P2Pvalue sobre els criteris de delimitació de la CBPP i les condicions que l’afavoreixen .

12.34 h.: David Rozas (Universitat de Surrey)
Explicarà el directori des d’una perspectiva tècnica.

13.45 h.: Antonio Tenorio ( UCM ) presentarà Kune, una plataforma descentralitzada on també esta contribuint el projecte P2Pvalue.

17.00 h.: Hi haurà presentacions de casos com Guifi.net per Jaume Barceló i Pedro
18.00 h.:
Goteo.org per Maria G. Perulero.

19.00 h.: Celebrarem un debat sobre el “dimensions de valor a les experiències de CBPP”
Moderat per Mayo Fuster Morell i amb intervencions de Michel Bauwens (P2PFoundation), Marco Berlinguer (IGOPnet.cc) i Marcos García (Medialab Prado).


Com unir-se al Data Jam (12 de març 2014)?

Directori: http://directory.p2pvalue.eu
Enllaç de streaming en viu: https://www.youtube.com/watch?v=IRE7D1CHamQ
Twitter: @ P2Pvalue hashtag # P2PDATAJAM # P2PVALUE
Data Jam locals: Data Jam locals es duran a terme a Barcelona, Madrid i Quito (horari i adreça física de les trobades accessible aquí http://p2pdatajam.titanpad.com/1).

 

Organitza un Data Jam a la teva localitat també si vols!

Llista de correu: http://lists.p2pvalue.eu/wws/info/datajam

El desenvolupament del directori es porta a terme amb el suport del Projecte Europeu P2Pvalue.eu
(Plataforma Tecno – social pel desenvolupament de models sostenibles i la generació de valor en la producció entre iguals basada en el procomu a l’Internet del Futur), i promogut per un consorci d’organitzacions, entre aquestes, els socis del projecte P2Pvalue (principalment: IGOPnet.cc (conceptualització i coordinació del CBPP), Universitat de Surrey (desenvolupament tècnic del Directori) i la Fundació P2P (difusió del Directori)) , i el suport dels altres socis GRASIA – Universitat Complutense de Madrid, CNRS i la Universitat de Milà), i la col·laboració del Capítol Espanyol de la Fundació pel coneixement obert, entre d’altres.

L’Equip del Data Jam esta compost per
(coordinació) Rubén Martínez (IGOPnet.cc) ruben@leyseca.net @RubenMartinez David Rozas (Universitat de Surrey)
david.rozas@gmail.com @drozas i Kevin Flanagan (Fundació P2P)
kevin@p2pvalue.eu @flgnk
Amb el suport de
Mayo Fuster Morell (IGOPnet.cc)  mayo.fuster@eui.eu @lilaroja
Jorge Salcedo (IGOPnet.cc) @jorgelsalcedo
Antonio Tapiador (UCM) atapiador@ucm.es @ atapiador

 

Tags: ,

Comments are closed.