Actualitat / Ecologia / Notícies Cooperatives

La XXI Jornada assembleària al Pinell de Brai

Les terres ermes del Pinell volen ser revifades en un projecte col·lectiu d'agroramaderia natural.

Les terres ermes del Pinell volen ser revifades en un projecte col·lectiu d’agroramaderia natural.

Al voltant de 45 persones han participat el cap de setmana del 8 a l’11 de febrer en la XXXI Jornada assembleària de la Cooperativa Integral Catalana al Pinell de Brai, població de la Terra Alta, emmarcada rere les serres de Pàndols i Cavalls –escenari de la Guerra Civil (1936-1939)–, i on s’alça l’anomenada «catedral del vi», l’antiga cooperativa vitivinícola obra de l’arquitecte Cèsar Martinell.

Durant aquestes jornades s’ha debatut sobre els projectes productius de la Cooperativa i s’ha presentat una iniciativa per poder convertir el Pinell en un centre de producció agro-ramader natural de primer ordre.

També, es va poder fer una visita a l’estació de tren de l’antiga línia de ferrocarril Tortosa-Saragossa, avui en desús i convertida en via verda.

De fet, el propi Ajuntament del Pinell de Brai va oferir a la Cooperativa la possibilitat de presentar un projecte social, sense finalitat de lucre, per revifar i tirar endavant en aquest magnífic indret el conveni que va signar el consistori amb Adif (renfe) i que té una durada de 50 anys. Dos edificis de l’estació ferroviària van poder ser reformats en part amb fons d’ocupació atorgats a l’Ajuntament, tot i que van quedar per bastir les teulades.

Tags:

Comments are closed.