Articles/Opinió

La Historia de la Catalunya Dissident des de 1973 fins avui

 

Poble Rebel, la historia de la Catalunya dissident des de 1973 fins avui

Els companys de Poble Rebel, segueixen amb les presentacions d’aquest documental que creiem es molt important per conèixer el caràcter rebel del poble català.

En la actualitat ens trobem en un moment de molts reptes al voltant de qüestions molt importants en els nostres entorns socials. La repressió de les expressions populars  per part del poder, sigui aquest espanyol o català estan a l’ordre del dia. Desnonaments, Gentrificació ,Precarietat laboral, Explotació Sexual, Patriarcat, Fòbies de Gènere o Trans Gènere, Feixisme Farmacèutic…

Es nota un augment de la por, expressada aquesta, mitjançant algunes tendències al vot ultradreta de les darreres eleccions a altres indrets de la Península Ibèrica i es  tem  la seva reproducció a d’altres indrets.

Cal estar atentes a les propostes i alternatives que venen dels barris i assemblees populars i no fer oïdes sordes a tot allò que prove de la sapiència popular per cercar el remei als nostres mals, que no son pas nous, que son els de sempre. Quan els poderosos temem per la seva supremacia fan servir el feixisme per atemorir la població. Aquest feixisme te moltes cares, està present inclús en les actituds de moltes persones que sembla que lluiten per el mateix que nosaltres… No ens confonem, nosaltres no volem la independència de postal, ni de bandera, si no un veritable estat de coses on la democràcia sigui un realitat no pas un objectiu ni una utopia. No es possible esser lliures sense justícia social, sense dret al sostre, sense una economia comunal, sense una societat cooperativa i no competitiva…Sense que les dones siguin lliures , sense que el patriarcat sigui desarrelat , sense una educació lliure, sense el dret a ser esser humans…

Per tot això us recomanem el visionat d’aquest documental, que com tots no ho conté tot,però si una part important d’allò que es va fer i que encara estem fent moltes de nosaltres.

Salut i Poble Rebel

 

 

 

 

Comments are closed.