Actualitat / Jornada Assembleària / Notícies Cooperatives

La Cooperativa Integral Catalana ha arribat a Ca La Fou, per quedar-s'hi

 

La Cooperativa Integral Catalana ha arribat a Ca La Fou, per quedar-s’hi. Hi vol posar en marxa alternatives econòmicament eficients, ecològicament sostenibles i socialment justes.

El passat  8 de juliol, mitjançant una de les cooperatives que en formen part, el moviment de la Cooperativa Integral Catalana (CIC) signà un contracte de lloguer amb opció a compra de la colonia industrial de Ca La Fou, compra que culminarà en els propers anys, gràcies a la participació activa i aportacions econòmiques de tots els membres i simpatitzants del projecte.

La CIC és un projecte actiu des de fa un any, que comunica persones, moviments socials i cooperatives autogestionades per aconseguir construir un món sense capitalisme.

Ca La Fou es planteja com un espai organitzat des de la societat civil on es reahibilitaran habitatges i naus industrials per a activitats ecològiques, activitats d’economia local sense ànim de lucre, amb una oferta de productes , de serveis i de cultura apropiada a la transformació de la societat en que vivint.

A Ca la Fou hi volem crear un espai d’alternatives de treball i d’habitatge en forma plenament cooperativista, pací­fica i sostenible, basat en la participació igualitària de les persones implicades i amb l’equilibri amb la natura. Vol ser un centre de sinergies per a la innovació social i tecnològica, aglutinant persones amb coneixements i disciplines professionals de tots els àmbits per construir alternatives econòmicament eficients, ecològicament sostenibles i socialment justes.

Pocs dies, després de tancar l’acord, hem sabut que La compra col·lectiva de Ca La Fou per part de la CIC ha servit per barrar el pas al projecte d’una macroincineradora en el mateix paratge. Ens congratulem d’aquest fet i volem fer arribar als veïns i veïnes, de Cabrera, de Vallbona i de les poblacions properes, el nostre compromís amb la millora de l’entorn ecològica i socialment. No deixarem que aquesta terra es submeti als interessos dels poders económics.

Volem comprometre’ns també amb la creació d’alternatives reals a la situació actual de crisi en la que està  inmers el nostre país i que Ca la fou sigui un experiment viu de participació ciutadana.

Amb la participació de totes, Ca La Fou serà un exemple tangible i real de la creació d’una societat millor.

Assemblea de Ca la fou. Cooperativa Integral Catalana   www.ecolonia.ooperativaintegral.cat

Per apuntar-se a la XIV Jornada Assembleària dels propers dies 30 i 31 de Juliol a Ca l’Afou, ho podeu fer mitjançant aquest enllaç.

Comments are closed.