Actualitat / Ecologia / Esdeveniments / Notícies Cooperatives

La CIC serà al Mercat de Pagès/Fira per la Terra el 20 i 21 d’abril

DSC_0122

La Cooperativa Integral Catalana (CIC) ha decidit participar (com ja va fer l’any 2011) a la Fira per la Terra, que en aquesta divuitena edició farà el primer Mercat de Pagès de Barcelona. La Fira per la Terra d’enguany, organitzada per Dia de la Terra Catalunya, es farà al passeig de Lluís Companys i al Parc de la Ciutadella els dies 20 i 21 d’abril.

La CIC podrà disposar-hi de dues parades de 3 x 3 m, és a dir, 18 m quadrats al passeig Lluís Companys tots dos dies (dissabte 20 i diumenge 21 d’abril): una d’informativa i un altre de productes, amb què tots els socis i sòcies que hi estiguin interessats podran oferir-hi una mostra del que fan, sigui de manera individual o col·lectiva (ecoxarxes, nuclis d’autogestió local, paics, etc.).

Com ens organitzem

Per manera d’organitzar-nos amb celeritat, caldria que qualssevol persones interessades es posessin en contacte amb carlestell@moviments.net (telèfons: Carles Tell [691 857 131]; Xavier Borràs [607 116 687]) i ens informessin de: quin

  • dia o dies que podrien venir;
  • quantes persones són;
  • quanta estona podran ser a les parades;
  • quins productes oferirien.

Cal tenir en compte que no s’oferirà cuina in situ, per tant, estem parlant que s’hi podrà oferir:

  • productes frescos ecològics (fruita i verdura);
  • productes elaborats ecològics (conserves, rebosteria, hamburgueses, begudes fresques, etc.).

També, els qui tingueu informació a tall de tríptics, fullets, etc., dels vostres projectes, productes, etc., penseu a portar-los o penseu a fer-ne i portar-los per repartir entre el nombrós públic que assisteix cada any a la Fira.

Igualment, per organitzar els torns horaris de permanència a les parades, comptant que hi ha d’aver un mínim de 2 persones per parada (4 en total) i que es poden organitzar tres torns de 4 hores, farien falta pel cap baix 12 persones cada dia (que poden ser les mateixes tots dos dies o no), tot i que com més siguem millor!

El cost de les dues parades serà de 200 euros tots dos dies (és a dir, 100 euros diaris), que se sufragaran a partir del nombre de productors (estiguin presents o no) de forma equitativa.

Necessitats pel que a fa les parades

  • 2 carpes de 3 x 3 m.
  • Cavallets, taulons, cadires, llençols/teles, bàscules, bosses de paper, capses de paper i/o biodegradables (res de plàstics!).
  • Pel que fa a la il·luminació i connexions elèctriques, cal tenir en compte que l’organització no n’oferirà, amb què caldria produir energia de forma autònoma i neta (biodèsel, solar, biogàs…). Es necessiten propostes pràctiques en aquest sentit.

Logística vital

Tota la gent que participi a les parades i que hagi vingut de fora de Barcelona, podrà dormir als espais que s’habilitaran a AureaSocial (tret que ja tinguin lloc per dormir a la ciutat), al carrer de Sardenya, 263, be les nits de divendres i dissabte, bé la nit de dissabte (o fins i tot, si cal, diumenge).

Salutacions cordials!

Tags:

Comments are closed.