Jornada Assembleària / Notícies Cooperatives

Los socios autónomos de la CIC no tendrán que subir el IVA

Comunicat de la XXVI assemblea de la Cooperativa Integral Catalana

Els socis autònoms de la CIC no hauran d’apujar l’IVA. A més d’això, un nou mecanisme de redistribució, servirà per donar un suport afegit als projectes més compromesos.

Hola a totes i tots,

Aquest passat cap de setmana en el marc de les XXVI Jornades assembleàries, com ja sabeu, s’ha fet l’assemblea monogràfica dedicada a l’IVA per posar en comú i treballar la manera de respondre a la pujada de l’IVA per part de l’estat seguin la filosofia i els principis bàsics de la CIC.

Donat que un dels objectius de la CIC és crear un sistema económic autònom, l’assemblea del cap de setmana ha ratificat com a prioritari evitar que l’acció de l’estat afecti les nostres activitats i transformar l’obligació legal d’afegir IVA en les factures, en una situació que sigui beneficiosa alhora per les diverses activitats i pel desenvolupament de la propia CIC

En aquest sentit la primera decisió que s’ha prés, és evitar que els socis autònoms de la CIC hagin de pujar els preus de les seves activitats a causa de l’augment de l’IVA. Per això qualsevol soci Autònom pot des del mateix 1 de setembre, seguir pagant a la CIC, com a màxim l’IVA que hi havia fins ara (4%, 8%, 18%)

Per anar més enllà, i no quedar-se només en una acció reactiva, la CIC ha decidit en assemblea posar en marxa un mecanisme de devolució d’una part afegida de l’IVA als socis autònoms en funció del valor per la transformació social dels seus projectes agafant de referència els principis de la CIC.

Aquest mecanisme està basat en una adaptació propia de la “matriu del be comú” i en la priorització de projectes per àmbit d’activitat que ha dut a terme l’assemblea del passat diumenge.

Aquest mecanisme s’anirà posant en marxa a poc a poc, perquè requerirà realitzar una avaluació social de tots els projectes. Un cop estigui en marxa en cada tancament d’IVA trimestral us el podreu descomptar segons correspongui al vostre barem i el novembre de cada any es revisarà, projecte per projecte.

Si voleu tenir-ne una idea més detallada de com funcionarà podeu consultar el nou document de Socis autònoms en aquest enllaç: https://cooperativa.ecoxarxes.cat/pg/file/read/108429/document-base-socis-autnoms

(Cal registrar-se per veure el document)

Per a més informació.

Podeu escriure a gestioeconomica@ecoxarxes.cat

o trucar al 935535611,

Atentament

XXVI jornada assembleària de la Cooperativa Integral Catalana.


Comments are closed.