Actualitat / Revolució Integral / Sense fronteres

«El sol del nord»: ajudem a fer conèixer la lluita del poble kurd

La Plataforma Azadi, de suport i ajuda al poble kurd, ha iniciat una campanya de micomecenatge per fer possible la realització d’un important documental —impulsat pel col·lectiu audiovisual Ivardia que, sota el nom d’El Sol del Nord. Construint l’autonomia a Bakur, vol respondre algunes preguntes sobre la lluita de Kurdistan, la solidaritat i els principis del moviment kurd. D’entrada, doncs, establir vincles internacionals i repensar els moviments al nostre territori acollint la seva experiència és fonamental.

De les múltiples respostes, es va considerar que una de les més estratègiques i que es podia assumir és amplificar al nostre territori les veus dels kurds i les kurdes de Bakur (Kurdistan turc) mitjançant un documental. Després d’un viatge de dos mesos, van recollir molts testimonis de les persones que habiten Bakur («nord» en kurd, situat dins de les fronteres de l’Estat turc), amb el desig que siguin ells mateixos els qui expliquin al nostre territori la seva lluita i visió. Consideren que és important fer-ho així, sense fum sensacionalista que no deixi veure-hi, sense mitificar processos revolucionaris i sense colonitzar-los pretenent que siguin el que no són.

La gran dificultat per fer-nos arribar el material registrat és la llengua, ja que les entrevistes es van realitzar en kurd, turc i anglès. Per això s’ha llançat aquesta campanya de micromecenatge per poder finançar, entre d’altres tasques, les traduccions a càrrec del col·lectiu Intermundi, format per persones nascudes en diferents països de l’Orient Mitjà i residents a Catalunya.

Com col·laborar

Evidentment, i d’entrada, ajudar a la difusió de la campanya de micromecentatge.

Fer-hi aportacions econòmiques individuals i o col·lectives. En aquest darrer cas, hi ha recompenses destinades a col·lectius com les que segueixen:

Aportant-hi 100€: apareix el nom o logo del vostre col·lectiu als crèdits + DVD El Sol del Nord + Presentació del projecte i passi del documental a la seu de la vostra entitat.
Aportant-hi 200€: apareix el nom o el logo del vostre col·lectiu als crèdits + DVD El Sol del Nord + Presentació del projecte i passi del documental a la seu de la vostra entitat + Xerrada/Debat sobre Confederalisme Democràtic o Moviment de Dones Lliures al Kurdistan.
Aportant-hi 300€: apareix el nom o el logo del vostre col·lectiu als crèdits + Registre audiovisual d’un esdeveniment/acte/jornada i edició d’un vídeo de 5 minuts (Barcelona i rodalies).
Assumint alguna de les tasques pendents per a la seva finalització (sense cobrar): postproducció de la imatge i el so del documental, disseny d’infografies i difusió del documental (edició i maquetació DVD i promoció).

Quines preguntes respondrà el documental?

  1. Com i per què les minories ètniques del sud-est de Turquia continuen resistint al procés d’assimilació de l’Estat turc?
  2. Com s’organitza el moviment d’alliberament kurd a Bakur?
  3. Quines són les estructures socials, polítiques i econòmiques autònomes fora de l’Estat i del capitalisme que han desenvolupat?
  4. En què es basa el Confederalisme Democràtic?
  5. Quin ha estat i és l’impacte del moviment en la societat civil?
  6. Pot la lluita a Rojava i a Bakur configurar nous eixos revolucionaris?

Com diuen al Kurdistan:

«La millor forma de solidaritat amb la seva lluita és lluitar per la revolució allà on siguem!» 

El Sol del Nord. Construint l’autonomia a Bakur – Tràiler from IVARDIA Produccions on Vimeo.

Tags: , , , ,

Comments are closed.