Articles/Opinió

Edició digital Lo Comunal · Gener 2018

 

Acció ·Terra ·Poble

Foto: Transformació. Anna Ripley.

 

Aquí estem encara, Lo Comunal,  Acció · Terra · Poble, i us volem convidar a llegir l’edició digital de amb publicacions els dijous i els diumenges al web i xarxes socials.

Les subscriptores gratuïtes rebran un mail finalitzant el mes amb un recopilatori dels links dels articles publicats. Quan tinguem publicat tot el material d’una edició el compilarem i maquetarem en un nou número. Tan bon punt tinguem finançament, farem l’edició en paper.

En aquest mes podreu gaudir d’aquestes joietes:

  • 14/01/18 “Els runams salins del Bages”, per Jordi Badia Guitart, de la Plataforma Montsalat (NUM 1 SEC5_N1).
  • 18/01/18 “Nerviacions”, per Pere Baguena Matallana, esculptor (NUM 1 SEC11).
  • 21/01/18 “La crisis del delta del Níger”, per Xavier MC, fuster (NUM 1 SEC12).
  • 25/01/18 “Què queda del comunal a l’Estany de Banyoles?”. Entrevista amb en Carles Quer Feo, membre de l’associació ecologista Limnos, de Banyoles, entevistat per Xavier López (NUM 1 SEC4_N1).
  • 28/01/18 “La cabra catalana” per Trans-humans de Cabralunya (NUM 1 SEC5_N2).

Nosaltres fugim de la immediatesa de les notícies, tot fent reflexió i anàlisis d’allò que ens envolta, amb l’aposta d’una comunicació que ensenya i educa, que transmet valors que faciliten la vida, i que enforteixen la nostra xarxa, generant igualtat i llibertat. Volem imprimir en paper i que ens llegiu a l’ombra d’una alzina, sense pressa i fruint de la lectura.

Encara no hem trobat una manera per finançar-nos, ni amb crowfunding, ni subscriptores, ni sabem com trencar-nos més el cap. Tot i així continuarem fins que el cos aguanti, desxifrant la manera de ser sostenibles i sobreviure en un món comunicatiu que ens acostuma a les falses notícies, a ser gratuïts a canvi de ser producte i consum, a rebre un excés d’informació sense valor comunicatiu, a no aprendre a discernir opinions, a l’excessiva digitalització, a l’abús dels mitjans, la manipulació i el contrapoder, a ser súperpopular a Twitter i no saludar la teva veïna.

Esperem amb molta il·lusió  les vostres col·laboracions de tot tipus, per escriure, per difondre, per fer algun donatiu o per ajudar-nos a ser sostenibles, a ser gegants i molins.

Link per fer-se subscriptora gratuïta

Aceptem tot tipus de donacions:

  • En Moneda Social nº Laie 0079
  • En Faircoin   fQ551eqTpQFJPnT6QtxYGqgjiDtqrDbrV3
  • Per Transferencia ES17 2100 2904 0802 0565 9191

http://locomunal.cat

info@locomunal.cat

Tags: ,

Comments are closed.