Actualitat / Jornada Assembleària / Notícies Cooperatives

De l’11 al 14 d’octubre XXVII jornada assembleària monogràfica

Us fem arribar la invitació per participar a la propera jornada assembleària de la Cooperativa Integral Catalana, que celebrarem els dies 11, 12, 13 i 14 d'octubre al projecte SOM Comunitat de Pujarnol (Pla de L'Estany, Girona). Aquesta és la XXVII jornada assembleària monogràfica que fem mensualment, cada vegada en un lloc diferent del territori, amb l'objectiu d'anar posant les bases del procés que anem construint. 

En aquesta ocasió, el monogràfic es centrarà en la vida en comunitat i el subjecte col·lectiu.

La CIC ha impulsat diversos procesos comunitaris, generalment en l'àmbit rural pero també en l'àmbit urbà, que hem anomenat Projectes Autònoms d'Iniciativa Col·lectivitzada. Aquestes comunitats han generat una experiència i afronten diferents reptes: enfortir les relacions humanes i el subjecte col·lectiu, la propietat dels béns comunals i la relació amb l'entorn.
Resum de temes pel monogràfic: 
 • Què és un projecte autònom d’iniciativa colectivitzada (PAIC)? Tipus de PAIC, comunitari o no comunitari.
 • Presentació dels diferents projectes comunitaris afins presents, ja siguin PAICs, socis o no-socis de la CIC. Llistat de PAICs: https://cooperativa.ecoxarxes.cat/pg/pages/view/47910
 • Criteris de funcionament, presa de decisions i participació dels diferents nivells d’implicació: visitants, alberguistes, col·laboradors, habitants,…
 • Gestió dels conflictes, generació de nous projectes comunitaris i entrada/sortida de membres . Grup(s) de suport a la comunitat.
 • Estratègies per la facilitació des de la comunitat, des de l’empoderament cap a la construcció del subjecte col·lectiu: l’essència concreta humana i les eines, tècniques i habilitats apreses.
 • Estratègies per protegir la propietat dels immobles com béns comunals i garantir el desenvolupament dels projectes comunitaris. Criteris per accedir o donar ús a un nou espai on desenvolupar un PAIC comunitari.
 • Relació amb la xarxa territorial: altres PAIC, nuclis d’autogestió local, ecoxarxes…
 • Relació amb els serveis comuns de la CIC: Central d’Abastiment, Xarxa d’Albergs Cooperatius, Transport Cooperatiu, CIRI (Cooperativa d’Instalacions i Reparacions Integrals),…
 • Eines d’intercomunicació.
Salut i autogestió.

2 Comments

 1. Bon dia,

  Com m’inscric a XXVII jornada assembleària monogràfica? Aquest jornada està obert als no membres de la CIC?

  Gràcies,

  Diana

  • Bones Diana,
   les assemblees de la CIC són obertes a totes, ara mateix hi ha problemes tècnics i el formulari no funciona, prova d’accedir al formulari que hi ha en aquest article en uns dies per fer la inscripció, intentarem solventar-ho el més aviat possible.