Ecologia / Economia comunal

Kit Energia Solar: Compra Col·lectiva

Estrenem una nova secció: La Compra Col·lectiva per un Kit Energia Solars

Vols reduir la teva factura de la llum? Vols ser respectuós amb el medi ambient? Vius al camp, tens un balcó, tens una terrassa? Vol començar a autogestionar-te? Fem pinya totes juntes i aconseguim reduccions fent compres col·lectives?

El projecte consisteix a aconseguir un mínim de 25 persones interessades en la compra d’un kit de plaques solar, una vegada arribem a 25 persones interessades, avaluem les distintes ofertes i fem una compra col·lectiva. La compra es realitzarà directament a un productor nacional (espanyol/català) que es doni garanties i un producte de qualitat.

Fase de reserva: fins a l’15 de gener 2018. Mínim de 25 kits per fer la comanda.
Fase de confirmació: fins al 1 de febrer 2018. Es confirmen els productes i el preu final total.
Fase de pagament: fins al 15 de febrer 2018
Fase de recollida: de l’1 al 7 de març 2018

COM FUNCIONA:
Primer s’han d’inscriure les persones interessades, es recullen les peticions i després es contacta amb les productores perquè facin un preu de la compra col·lectiva.
S’envien a les interessades les opcions finals de compra i es procedeix al pagament.
S’afegeix un 5% per les gestions de recerca, assessorament, facturació i despeses administratives.

Amb aquest kit no aconseguiràs ser autònom completament, però sí que pots reduir molt el consum. A més el kit sempre el podràs ampliar a mesura que les normatives legals permeten consumir directament la teva pròpia energia sense haver de pagar un monopoli de les grans companyies.
Hauràs de calcular el teu consum elèctric per saber quantes plaques vols agafar.

https://es.calcuworld.com/ahorro/calculadora-de-consumo-electrico

Amb un kit bàsic no pots superar el consum de 2,8 Kw/h. Per cada bateria que afegeixes al kit augmentes el consum en 2,8 Kw/h. Has de veure en la taula, quins electrodomèstics pots tenir simultàniament. Un consum eficient de les bateries serà 1,7 kwatt/hora

OBJECTIU: El kit bàsic amb una placa solar+ una bateria+ inversor+ regulador+cable 25m, ha de sortir per aproximadament 400-450 euros al fer una compra de mínim 25 kits.

Normativa

Actualment la normativa que legisla a l’estat Espanyol diu que no pots connectar-te a la xarxa elèctrica o has de pagar un impost que fa que no surti a compte. El següent kit és per tenir línies desconnectades de la xarxa elèctrica general. Pots escriure’m per mail perquè t’expliqui  com ho has de fer.

https://es.krannich-solar.com/es/autoconsumo/normativa-fotovoltaica.html

Finançament

En les pròximes reunions CIC, i dels col·lectius Faircoop i BankoftheCommons, presentaré el projecte per veure si podem a més arribar a una proposta de finançament en moneda social, faircoins o quotes.

Dinamització del projecte:
Qualsevol dubte pots contactar amb  Elleflâne
, elle_flane@riseup.net. 603714659, Grup de Telegram  @Kit Energia Solar(Telegram)

Omplir el formulari que trobaras en aquest enllaç:

https://mercat.cooperativa.cat/formulari_kit_energia_solar/

 

Tags:

Comments are closed.