Esdeveniments / Procés polític

Primer cap de setmana de Desembre cap a la República i/o l’Autogestió ?

 

Primer cap de setmana de Desembre cap a la República i/o l’Autogestió ?

Ens trobem en creuament de camins, l’encreuament que provoca el fet de haver partit de la situació i el context en que ens deixa l’1-D i tots els esdeveniments que ha provocat en el moment polític actual a Catalunya i com no podria ser d’un altra manera a l’estat espanyol i a Europa.

El Poble Català, escrit amb majúscules, esta demostrant una maduresa i una saviesa que no esperaven tots aquells que han estat manipulant, agredint,insultant i empresonant a la nostra gent en aquest darrers temps. I no parlo sols de «Els Jordis» i dels membres del govern català si no també dels casos no tan coneguts per no per això menys importants: Pandores, Pinyates, Bòdalo,27 i mès, Vaguistes, els casos dels Ninotaires,Rapers i els que em deixo en el tinter. Simplement es per que la gent que encara no s’adonat que estem vivint en un estat d’excepció i de feixisme reflexioni sobre quina ha d’esser la nostra decisió i les nostres accions al respecte.

Som i serem un poble rebel, tan si es vol com si no es vol… Això diem aquest cap de setmana de desembre i ho diem de moltes formes, parlant,cantant, celebrant i denunciant amb un seguit d’actes que s’han organitzat des de els CDR arreu del territori, la força de les assemblees de barri, vila i ciutat que esta sent la força d’un poble que no es vol resignar calladament a la repressió que s’ens esta infligint de forma directa e indirecta, des de Europa o des de l’estat espanyol.

Volem ser lliures i no necessàriament per construir un nou estat en el sentit estricte, malgrat hi tinguem dret legitim, si no per adonar-nos que podem generar institucions des de l’autonomia i des de la no jerarquia, des de els barris i les viles ja se sent un gran clamor» com diria Ramon Muns s’estan eixamplant les files que lluitem contra la por». «No volem líders ni guies , ni consells de direcció, no volem misèria i paries, lluitem per l’Autogestió».

Aquest procés pot ser el moment de la construcció de la independència sense estat, basant-nos no en la utopia, si no en la realitat dels fets i aquesta es que el poble té la suficient capacitat d’autogovern en si mateix, es possible organitzar-se lliurament sense caps ni amos que ens arrenquin el pensar.

El pensament crític i les ganes de seguir vives son la força que ens acompanya, ningú ha dit que sigui fàcil, però crec que algunes ja l’hi hem perdut la por a la Llibertat fa temps i ara ens toca demostrar-ho i posar-nos al servei del comú. Ens hem de posar al costat de qui esta donant la vida i els recursos i engrescar a la gent que encara no si ha afegit a que es possible transformar allò que ens envolta partint del desig personal i col·lectiu quan aquest es l’eina d’enxarxar i de convertir l’odi en fraternitat i la por en igualtat. Els esser humans no estem pensats per competir si no per cooperar i trencar amb la programació patriarcal i capitalista a la que estem sotmeses des de segles ençà, no es cosa de quatre dies, però cal començar i ja ho estem fent…

Perdoneu el meu atreviment en creure en que una part de la humanitat pot ser capaç de generar la massa crítica per poder capgirar aquesta opressió cap altres escenaris.

Us convidem a totes a participar en el seguit d’actes de tot tipus que hi ha aquest cap de setmana on podrem gaudir,parlar,riure i fins i tot plorar si cal per expressar la nostra llibertat com a poble i com a persones lliures.

Salut i Autogestió

Tags: ,

Comments are closed.