Actualitat / Premsa / Revolució Integral

Batzarre, el documental sobre l’assemblea

El documental que us presentem, Batzarre (mot èuscar que significa ‘assemblea’ o ‘junta’), realitzat per Ángel Méndez, amb guió original de Félix Rodrigo Mora i la participació de diferents grups que s’organitzen per assemblees i promogut principalment pel col·lectiu Auzolan, tracta d’aprofundir en el concepte del Batzarre per fomentar la seva acceptació com a realitat per a l’autogovern popular. Aquest documental forma part d’un projecte més ampli sobre aquest fet polític que ben aviat veurà la llum.

A través de la veu narrativa de Leire Saitua i amb les entrevistes a Jasone Mitxeltorena, escriptora i periodista, autora del llibre Auzolanaren Cultura i Itziar Madina igual que Jasone escriptora, periodista i coautora al costat de Sales Sants del llibre Comunidades sin estado en la Montaña Vasca ens endinsem en aquesta cosmovisió, intentant que la idea del Batzarre amb totes les seves realitats i limitacions ensenyi el camí cap a una societat millor. Aquest treball no hauria pogut realitzar-se sense la col·laboració de tanta gent que, amb una voluntat admirable i de forma desinteressada, s’han ofert a participar en el projecte.

Tags: ,

2 Comments

  1. Molt interessant !!!

    Deu meu quina força té la llengua vasca i els vascos !

    No m’estranya que algun GUIA de la Índia digui que el Vasc, el Bulgar, l’hungar o el rumanés són llenguas molt antigües i sagrades com el Sanscrit !

    Salut !