Jornada Assembleària

A Pujarnol brilla la xarxa territorial

Durant el llarg cap de setmana del 25 al 28 de juliol s’ha celebrat a la Torre de Pujarnol (Pla de l’Estany), la XXXVI Jornada Assembleària de la Cooperativa Integral Catalana. Al voltant d’una cinquantena de persones han abordat l’acollida local i la coordinació entre els diferents àmbits territorials de la CIC.

[imagebrowser id=7]

Així, mentre dijous era el dia d’acollida, divendres es va dedicar al treball comunitari de suport a Som Comunitat i dissabte al monogràfic sobre la Xarxa Territorial. Diumenge, es va celebrar l’Assemblea Permanent, on, entre d’altres qüestions, es van presentar els «números» de la Cooperativa, l’Escoleta Zapatista, els preacords de la Comissió d’integració i comunitat, les properes Jornades Assembleàries –que es dedicaran a l’Educació lliure a l’Albada (Montseny) al setembre–, la reestructuració de l’equip de Gestió Econòmica o l’actualització del projecte públic de Ca l’Estrolic.

També, es va presentar el projecte de l’Art du Soleil, la caravana ecològica/pedagògica, que impulsen Joan i Ari, un camió on la multidiversitat decreixentista, l’autogestió energètica i la sobirania alimentària seran motiu de tours arreu del territori.

La gent de Som Comunitat, actualment amb 7 persones fincades i gent que va i ve per conèixer el projecte o participar en la multiplicitat de tallers que s’hi ofereixen –a més d’adquirir els bons productes de l’Obrador–, va tornar a ser clau per aconseguir una estada harmoniosa, confortable, divertida i solidària amb tots els qui hi vam acudir, inclosa la tradcional fideuà de diumenge, sota l’art d’en Luis i en Quel. També, la Marta i l’Àlex, del nucli de Terrassa, van excel·lir, amb el suport de voluntaris i voluntàries, en la resta d’àpats comunitaris. Les nits no van ser menys i la música, les llargues xerrades i les ganes de conèixer-nos i gaudir de la vida en van donar bon compte.

Igualment, les criatures que van acudir a Som, van alegrar encara més les jornades, amb el seus crits d’alegria, el xipolleig a la piscineta i la participació en els jocs comunitaris que van preparar les noies del Ripollès, que van aconseguir la participació de tothom i el moviment d’energies molt positives per a tots i totes.

I una darrera bona notícia: l’aviram de Purjarnol té el futur garantit amb el naixement d’uns quants pollets, covats per dues gallines que es van posar lloques i que encara tenen cura del seu creixement, una d’elles de la companya Teresa, que té una relació molt amorosa amb alguns dels exemplars que va donar al projecte.

Comments are closed.