Economia comunal / Esdeveniments / Revolució Integral

26F. El Fòrum de Debats de Vic acull la visió econòmica de la revolució integral

Aquest pròxim divendres 26 de febrer, a les vuit del vespre, el Fòrum de Debats de Vic (Cafè de l’Orfeó, plaça de Sant Cecília, 3) acull la tertúlia «Filosofia Econòmica de la Revolució Integral. Monedes Socials, Intercanvi i Economia del Regal», en la qual participaran, juntament amb Enric Duran (FairCoop), Blai Dalmau (pensador) Amelia Burke i Enric Fortuny (Fabricants de Futur), Ariel Halac (escriptor) i Salvador Soler, de la Cooperativa Integral Catalana.

Les dinàmiques de la competència, el creixement, la dominació i el falsejament condicionen fortament l’economia del mercat capitalista i produeixen els estralls d’una descomunal desigualtat econòmica i social, així com les ferides d’una desaforada destrucció ecològica. En aquest context, els introductors de la tertúlia, suggereixen que pensem:

  • Quines alternatives tenim?
  • Com podem desenvolupar una economia que ens ajudi a viure bé en el present i que, al mateix temps, ens permeti construir el món radicalment diferent que necessitem?

Monedes socials i xarxes d’intercanvi, propietat comunal i economia del regal, cooperatives integrals, de producció i de finançament…, heus aquí algunes iniciatives econòmiques emergents que podem desenvolupar, estendre i millorar en el camí d’una Revolució Integral, és a dir, d’un canvi ampli i profund en l’existència humana.

Els ponents d’aquesta tertúlia compartiran les seves experiències, projectes i observacions en aquest sentit. També comptarem amb la participació d’Enric Duran, implacable crític del sistema bancari, per la qual cosa ha hagut de pagar un preu duríssim en la seva llibertat, ja que actualment fa tres anys que viu amagat. És recomanable, per conèixer el pensament i l’experiència d’aquest activista, la lectura de la seva obra Abolim la banca: testimoni d’un activista que ha desafiat el poder.

Comés habitual en aquestes tertúlies, la gent que vulgui podrà sopar allà mateix. Cal tenir present que aquesta vegada, la tertúlia començarà a les vuit del vespre.

Cartell_Tertulia 26-2

 

 

Tags: , , , , , ,

Comments are closed.