Actualitat

24-26 d’octubre: la CIC a la 3a trobada estatal sobre monedes socials a València

La tercera trobada estatal sobre monedes socials se celebrarà a València els dies 24, 25 i 26 d’octubre de 2014 i comptarà amb una nodrida representació de la Cooperativa Integral Catalana: Roger Càceres, Esteve Badia i Jordi Flores hi parlaran sobre l’autogestió monetària col·lectiva (integralCES) i la coordinació entre monedes socials, ecoxarxes i cooperatives integrals.

El moviment de monedes socials ja ha celebrat dues trobades estatals. La primera trobada va ser a Vilanova i la Geltrú (juliol de 2012), sota el lema «Cap a una economia glocal», en què es va posar èmfasi en la capacitat de les monedes socials per dinamitzar les economies locals. La segona trobada, celebrada a Sevilla (maig de 2013), va mostrar la utilitat de les monedes socials com una eina estratègica per al canvi social. En aquesta ocasió s’hi debatran les claus dels diners del futur i la seva importància per a la sostenibilitat econòmica, social i ambiental.

El moviment de les monedes socials és internacional i divers. Coexisteixen monedes bescanviables amb altres de crèdit mutu. Mentre que la majoria utilitza sistemes de pagament tradicionals basats en els bitllets de paper, o suports per anotar les transaccions, altres han començat a utilitzar sistemes electrònics i fins i tot dispositius mòbils perquè les anotacions es facin a temps real.

La trobada també comptarà amb la participació de coneguts experts internacionals que exposaran els seus punts de vista i experiència en el disseny de sistemes monetaris estables i inclusius. Igualment, s’abordaran els sistemes per avaluar l’eficàcia i el retorn social d’aquestes iniciatives.

Si voleu participar en la III Trobada, envia un correu a l’adreça següent:
encuentromonedavalencia@gmail.com.
Alternativament, també pots emplenar el formulari que hi ha a la web de la trobada:
http://encuentromonedavalencia.wordpress.com.

Tags: , ,

Comments are closed.