Esdeveniments / Sense fronteres

20 d’octubre. AureaSocial acull un taller sobre processos migratoris de dones llatinoamericanes

Aquest dijous 20 d’octubre AureaSocial (Sardenya, 263, Barcelona) acollirà, de 18:00 a 21:00 h, un taller sobre els Contextos i processos migratoris de dones llatinoamericanes a Barcelona.

Des de la Casa Iberoamericana de la Dona de Barcelona (CIMB) pensen que per poder comprendre millor les experiències migratòries a la nostra ciutat cal conèixer tant els contextos locals com els d’origen, pel fet que les migracions contemporànies s’emmarquen en un context més ampli de relacions internacionals i relacions econòmiques, socials i polítiques entre els països del nord i del sud. A partir de l’experiència com a dones que han viscut processos migratoris, proposen introduir alguns temes que poden ajudar a conèixer millor certs aspectes de la realitat llatinoamericana.

captura-de-pantalla-2016-10-18-a-les-18-28-36
El taller té com a objectiu compartir experiències i sabers per acostar els participants a realitats que, de vegades, són desconegudes. En primer lloc, es realitzarà una breu introducció sobre el context polític llatinoamericà.

En la segona part, es presentaran alguns conceptes desenvolupats per autors llatinoamericanes que ajudaran a entendre aquests processos. Les propostes  no colonials i  feministes contrahegemòniques aporten interessants eines per reflexionar sobre la realitat llatinoamericana i local.

Finalment, es parlarà sobre la situació i la participació de les dones llatinoamericanes a Barcelona. Creiem fonamental conèixer les experiències migratòries de dones diverses per evitar l’homogeneïtzació i la perpetuació d’estereotips, mites i prejudicis sobri de les dones llatinoamericanes.

Taller gratuït, prèvia inscripció (per organitzar-nos a l’espai, moltes gràcies)

Més informació i inscripcions:

info@casaiberoamericanadelamujer.org

donallatinoamericana

Tags: , ,

Comments are closed.