Esdeveniments

2 d’octubre: Inauguració de l’Ecorebost de Valls

Aquest dijous 2 d’octubre s’inaugura l’Ecorebost de la Xarxa ECO al barri antic de Valls. Un punt de trobada i intercanvi entre productors locals i el grup de consum de la Xarxa ECO i la Cooperativa Integral Catalana a l’Alt Camp.

Com diu en Jordi Flores, coordinador de la Xarxa ECO i resident a Valls, un nou ecoespai dintre de Valls, i una central d’intercanvi dintre de la Xarxa ECO, on podrem trobar-nos, compartir productes locals i d’altres ecoxarxes catalanes (alimentació saludable, higiene, neteja, roba, artesania, llibres, joguines, etc.). Un espai social on poder venir amb la canalla, prendre un cafè o una infusió, mentre parlem amb altres socis. I tot 100% en moneda social o intercanvi, sense euros, perquè estem creant un nou sistema de relacions econòmiques i personals, basades en l’intercanvi, la confiança, la proximitat i el suport mutu».

Captura de pantalla 2014-10-01 a les 10.50.53

Des de l’any 2009, la Xarxa ECO de Tarragona estén la seva xarxa d’intercanvi amb moneda social per tota la demarcació de Tarragona, coordinant-se amb altres ecoxarxes catalanes i formant part de la Cooperativa Integral Catalana. Des del seu inici, l’Alt Camp ha estat una comarca molt activa, en nombre de participants, activitats organitzades, volum d’intercanvis i circulació de moneda social.

El nucli local de la Xarxa ECO a l’Alt Camp es va consolidant i comença a establir relacions amb altres moviments socials, com per exemple, els membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Valls i l’Alt Camp, que des de l’autogestió i el treball col·lectiu han fet realitat el projecte d’ecorebost a Valls.

L’activitat de l’Ecorebost no serà oberta al públic, perquè caldrà ser soci registrat de la Xarxa ECO o de la Cooperativa Integral Catalana. Tanmateix, membres d’altres col·lectius locals, com el grup de consum local La Bajoca, o l’Assemblea Popular de l’Alt Camp, podran participar-hi com a socis col·lectius. Igualment, qualsevol persona, comerciant o col·lectiu interessat podrà fer-se soci al mateix Ecorebost.

Aquest nou espai per a Valls neix amb voluntat de servei social, col·laboració amb altres entitats vallenques i dinamització del comerç i l’economia local, per mitjà d’iniciatives creatives i engrescadores, precisament allà on més necessitat hi ha, al barri antic.

Tags: , ,

Comments are closed.