Ecologia / Economia comunal / Notícies Cooperatives

1a Mostra de Bioconstrucció i Permacultura a Vilafranca del Penedès

El projecte autònom Lo Traginer de l’EcoXarxa Penedès (Cooperativa Integral Catalana), en col.laboració amb EntrePobles Penedès i l’Ajuntament de Vilafranca, junt amb el grup promotor de talleristes, paradistes, col.lectius i entitats col.laboradores, ens presenten la 1a Mostra de Bioconstrucció i Permacultura a Vilafranca del Penedès.

Aquest esdeveniment s’inscriu entre la multitud d’actes que promou la «Setmana internacional per la lluita camperola», en defensa del medi ambient, el paissatge i el territori, així com la sobirania alimentària.

És una festa on es presentaran una sèrie de tallers, xerrades i activitats gratuïtes, perquè pogueu gaudir-ne en família.

Al migdia hi haurà un dinar popular ecològic per 10€/ecos (inscriviu-vos-hi fent arribar un missatge a penedes@ecoxarxes.cat o bé trucant al 609 053 565).

A les 19:00h hi haurà un concert de cloenda.

Lo Traginer

Lo Traginer vol recuperar la figura ancestral del traginer, que durant molts anys va fer possible l’intercanvi tant de mercaderies com d’informació entre masos, pobles i ciutats, adaptat al context sociocultural, polític i econòmic actual.

A la Catalunya Vella ja existia tota una xarxa de fires on circulaven traginers de tota mena que intercanviaven productes del nord de l’Europa cristiana per productes de terres musulmanes. Han existit diversos tipus de traginers: el traginer de garrot era el que portava les mercaderies a l’esquena de l’animal; el traginer de mar o de ribera era el que recollia la càrrega arribada per mar i la portava cap a les cases dels comerciants; el traginer de carrera era el que transportava mercaderies a pobles molt allunyats del punt de partida.

MOSTRA

Tags: , , ,

Comments are closed.