Actualitat / Educació

18-20 de maig. Convivències comunitàries d’adolescents al Mas Franch

Des de l’Oficina d’Educació de la Cooperativa Integral Catalana (CIC) que celebra les assemblees a AureaSocial, volem oferir un espai on els adolescents acompanyats per adults, gaudeixin d’unes convivències comunitàries on tinguin l’oportunitat de conviure i d’aprendre uns coneixements específics a través del compartir, observar i experimentar.

Tot això es vol fer des d’una mirada on el protagonista és el propi adolescent, tenint en compte les seves inquietuds i necessitats, però sense oblidar també les seves responsabilitats.

CARTELEDUCACIOMASFRANCH

El més important són les persones, per això la base d’aquest projecte donarà molta importància a l’autoconeixement, l’autogestió de la pròpia vida i les relacions interpersonals.

Els tallers, dinàmiques, activitats i les feines intrínseques que es deriven de les convivències en comunitat, aniran orientades cap aquests objectius, fent de l’aprenentatge una vivència.

Es tindrà també molt en compte l’entorn on es facin aquestes convivències. Seran espais normalment en la naturalesa, on ja conviuen persones en comunitat i amb una organització estable les quals podran compartir els seus coneixements en temes relacionats amb la Permacultura (bioconstrucció, energies renovables, educació ambiental, horts, ioga i altres disciplines de cos-ment-esperit…), vivència en comunitat, oficis, etc.

L’acompanyament serà compartit amb persones internes del projecte o d’altres projectes d’educació, voluntaris i la gent de la comunitat. Creiem que la implicació de les famílies és molt important, per això dintre de les convivències s’obrirà un espai per tal de que aquestes també puguin participar. Es seguirà una línea clara tenint en compte tot una sèrie de principis guia d’aquest acompanyament. Tampoc es deixarà de comptar amb una petita estructura definida pel bon desenvolupament de les convivències, però sempre tenint en compte la veu dels joves a través d’assemblees, espais de reflexió i resolució de conflictes.

Aquestes convivències volem arribar als adolescents que s’eduquen a casa i aquells que estan dintre de projectes d’educació lliure, per tal d’ampliar el seu ventall de possibilitats educatives. Això no vol dir que estigui tancat a altres col·lectius interessats en el projecte, com ara adolescents de l’escola convencional o en d’altres circumstàncies. Aquestes trobades es faran amb grups petits i amb els acompanyants necessaris per ser coherent amb la base del projecte.

Us podreu inscriure a les jornades mitjançant aquest formulari:

https://docs.google.com/forms/d/1TbkmXVs0w2nMPp_BnorBQJbr7P4T06zVjG1xAJXyqhI/viewform

Us hi esperem!

Tags:

Comments are closed.