Actualitat / Educació

17-22 d’abril a Calafou. Hack the biblio! Construir biblioteques públiques

Del 17 al 22 d’abril unes quantes persones apassionades per la cultura llibresca, les biblioteques i la preservació i difusió de la memòria col·lectiva dels moviments socials, així com del pensament crític en general, ens reunirem per arrencar una biblioteca pública digital. Una arrencada amb pinta d’scanning party. La trobada se celebrarà a Calafou i comptarà amb els següents col·lectius : bookcamping.cc, el lokal,  l’Ateneu Enciclopèdic Llibertar, la Xarxa de biblioteques socials i el projecte memoryoftheworld.org.

Els objectius de la trobada són :

  • Fabricar i aprendre a utilitzar (i tenir cura) correctament un escàner de llibres.
  •  Instal·lar, configurar i aprendre a utilitzar programes i aplicacions lliures per construir catàlegs per a  compartir de manera eficient a internet: col·leccions de llibres degudament etiquetades i documentades. Tagging matters!
  • Instal·lar, configurar i aprendre a usar els servidors on es guardaran els llibres i altres masses textuals digitals, així com els catàlegs.
  • Documentar aquest procés i compartir tot això per permetre a altres replicar i/o traduir l’experiència.
  • Fer difusió de la biblioteca pública i idear mecanismes àgils i robustos per aconseguir-ne el manteniment en el temps.

Amb llibres preparats per ser compartits, meticulosament categoritzats, cada persona pot esdevenir bibliotecària. Quan totes les persones som bibliotecàries, les biblioteques publiques es troben arreu.

Per poder dimensionar la quantitat de menjar així com de tasques que podem realitzar durant el dia agraïm que us inscriviu en el següent formulari. Recordem que cada àpat costa cuatre euros/ecos i es demana un euro/eco per dia per a temes de manteniment (costos aigua/electricitat, etc.). Si t’hi apuntes et recomanem que visitis la secció visites. T’hi esperem!

Tags: ,

One Comment

  1. Hola! Interessant iniciativa. Si us plau, per als continguts que estiguin en domini públic o tinguin altres llicències obertes tingueu en compte Vikitexts / Wikisource: http://ca.wikisource.org . És part de la família Wikimedia, i estem en la mateixa línia de pensament que el vostre projecte.

    He deixat una nota a https://ca.wikisource.org/wiki/Viquitexts:La_taverna#Hack_the_Biblio.21_17-22_d.E2.80.99abril_a_Calafou , a veure si algú s’hi apunta. Jo estic emigrat i no hi podré anar.