Actualitat / Col·lectivització

15M. Desallotgen Can Piella

Coincidint amb el segon aniversari del 15M i com exercici de cinisme extrem, els mossos d’esquadra, amb l’ordre judicial a la mà estan desallotjant aquest matí Can Piella, malgrat la dura resistència que hi exerceixen els estadants i la gent que hi dóna suport. Podeu seguir l’actualitat a l’etiqueta de twitter #soscanpiella i al web de Can Piella.

Reproduïm el comunicat i la crida al suport:

URGEIX EL VOSTRE SUPORT: Can Piella està sent desallotjada!

Les nostres companyes i companys arrisquen la seva vida en una torre de 18 metres, mentre són assetjats per la policia.

Demanem a totes les persones que puguin desplaçar-se a Can Piella que vinguin a donar el seu suport en el menor temps possible. Passeu aquest missatge als vostres contactes. Juntes podem!

Si podeu porteu tenda , sac de dormir, aigua, menjar…Gràcies!

Defensar els nostres valors, no tan sols una masia.

Ens han donat 5 dies per abandonar la masia voluntàriament. Aquesta no és la nostra voluntat.

Creiem que el benefici que aquestes terres i la masia aporten actualment (alimentari,cultural,associatiu…) està per sobre d’un concepte de propietat privada especulativa i merament lucrativa.

Creiem, a més a més, que la desobediència civil és un factor elemental per a provocar un profund canvi en la societat i estimular el debat, la crítica i el qüestionament de gran part de les nostres formes d’actuar i pensar. Desobediència a unes lleis que no sentim pròpies.

Sense desobediència no hi ha canvi, al menys mentre capital i poder es concentren en unes poques mans. Al llarg de la història ha sigut necessària la desobediència civil per a aconseguir canvis, encara que sempre ha sigut castigada.
No obstant això, són els poderosos els qui tenen majors mitjans per a legitimar davant la societat els seus interessos, integrar-los i inclús legalitzar-los encara quan vagin en contra del bé comú.
Per tant, no es purament poder econòmic el que adquireix sinó també la capacitat de difondre les idees.

Nosaltres volem visibilitzar les nostres idees

En el transcurs d’aquest projecte ens hem empoderat. Hem descobert del que som capaces de fer amb el nostre esforç i il·lusió. Veiem que altres formes són possibles, sense dependre de grans companyies, sense urnes i representants, sense ànim de lucre…i això es contagiós. Per això mateix criminalitzen les nostres accions.
Creiem en allò col·lectiu com a un valor en sí mateix, en una riquesa no material però sí poderosa. Creiem en la terra i el saber fer, i en que el que fem es més que legítim, que no legal.

No obstant això, durant aquest procés ens hem vist acusades de “delinqüents”, durant un procés penal en el que se’ns qualifica d’ “usurpadors” i se’ns desallotja per privar al propietari de l’immoble, del seu “dret a l’ús”. Després de més de 10 anys d’abandonament, sense haver registrat mai aquesta propietat, i desconeixent totalment l’antiguitat i el valor de la masia i els seu camps més enllà del seu valor especulatiu, i obviament negant-se arribar a cap tipus d’acord.

canpiella_01

La defensa és fèrtil

És la especulació devastadora la que ens ataca, són les estructures i els valors que regeixen les polítiques socials les que volen fer-nos fora d’aquí. Nosaltres, defensem amb les nostres vides, la fertilitat dels sòls, el saber compartit, el patrimoni, la col·lectivitat, la descentralització del poder, l’autonomia.

Sempre hem concebut el projecte i els seus valors com un ou, precursor de la vida. Un ou que cuidem i que volem veure nàixer.
Actualment el nostre ou està en perill, ja que un ou es fràgil, encara que la seva forma el protegeix de certs depredadors. Així doncs, no aixafaràn aquest ou. Sinó és aquí, serà en un altre lloc , però seguirem covant alternatives, li pesi a qui li pesi.

Així doncs, la situació és critica i es pot perdre molt en el camí. En ocasions hem d’aixecar les crestes per a defensar els nostres ous.

Can Piella un ou d’esperança per a els que la vivim. El canvi és possible.

Les nostres companyes i companys arrisquen la seva vida en risc en una torre de 18 metres, mentre són assetjats per la policia.

Demanem a totes les persones que puguin desplaçar-se a Can Piella, que vinguin a donar el seu suport en el menor temps possible. Passeu aquest missatge als vostres contactes. Juntes podem!

Si podeu porteu tenda , sac de dormir, aigua, menjar…Gràcies!

El “per què” de la nostra acció

Un acte simbòlic però contundent

La torre “ el niu sobre la masia”: Creiem que els motius pels quals arrisquem la nostra seguretat van més enllà de la defensa d’aquest espai i aquest projecte. Són les idees que ens mouen les que ens impulsen a duur a terme aquest acte de desobediència civil, i estàn per sobre del propi projecte en sí mateix. Moltes de les idees venien d’abans, d’altres han nascut en aquest projecte i les hem compartit amb més gent.

La terra, el patrimoni, el coneixement compartit, les ànsies de cooperació, la integració de l’entorn i les persones. La nostra capacitat d’autoorganització , fer les coses per nosaltres mateixes, de treballar col·lectivament, que la propietat especuladora i el lucre no estiguin per sobre de la dignitat de les persones.

“La dignitat no consisteix en els nostres honors sinó en el reconeixement de merèixer el que tenim” Aristóteles.

“Una persona ha de tenir sempre el nivell de dignitat per sobre del nivell de la por” Eduardo Chillida.

“Quan  algú comprèn que obeïr lleis injustes és contrari a la seva dignitat de persona, cap tirania pot dominar-ho” Mahatma Gandhi.

Can Piella
web – www.canpiella.cat
vimeo – http://vimeo.com/user10049498
twitter – @canpiella

canpiella_00

Tags:

4 Comments

 1. hola!
  he compartido el link sobre el desalojo
  http://cooperativa.cat/15m-desallotgen-can-piella/
  Y alguna gente me ha pedido la informacion en castellano apra difundir mejor.
  Una amiga se ha ofrecido a traducir del castellano al ingles tambien si os interesa. asi podria difundirse mas rapido…
  Os interesa?
  saludos!

 2. Tristissim…