Actualitat / Economia comunal

13 de maig. Conferència de Michael Bauwens a Vilanova i la Geltrú

Aquest dimecres 13 de maig, a les 19:00 h, Michel Bauwens, Fundador de la P2P Foundation, col·laborador de FairCoop i de la Cooperativa Integral Catalana serà present a la sala d’actes de l’EPSEVG del Campus de la UPC de Vilanova i la Geltrú on farà una conferència d’Enginy i la Geltrú amb el suggerent títol de «Com alliberar l’economia col·laborativa perquè pugui esdevenir l’economia real».

cartell_bowens3_defMichel Bauwens és un teòric belga, escriptor actiu i investigador. Dóna conferències arreu sobre temes de tecnologia, cultura i innovació empresarial. És fundador de la Foundation for Peer to peer Alternatives, una organització global d’investigadors que treballen conjuntament per explorar com es pot integrar la producció en col•laboració, el govern  i la propietat. Peer to peer vol dir “d’igual a igual”.
Bauwens és autor d’un gran nombre d’assajos, incloent-hi el Peer to peer i l’evolució humana i Economia política del treball col·laboratiu, on defineix el fenomen peer to peer com una incipient alternativa a la societat capitalista: l’economia basada en la col.laboració entre iguals és quelcom que ja existeix com una alternativa a la producció, com  és  el cas del software lliure, per exemple, doncs es desenvolupa  mitjançant el treball col.laboratiu sobre un codi compartit i obert.
En aquesta conferència, realitzada dins del context de la col.laboració entre la P2P Foundation i la CIC, ens explicarà que aquesta lògica es pot estendre més enllà de la computació i argumenta que les xarxes igualitàries són una nova i emergent forma de relacionar-se en la societat que està transformant profundament l’ organització de la nostra civilització.
L’assistència a la conferència per a l’estudiantat de Grau en Enginyeria del Campus de la UPC a Vilanova i la Geltrú pot ser reconeguda amb crèdits ECTS, d’acord amb la normativa dels estudis de grau a la UPC, per activitats culturals, esportives, solidàries, de cooperació i de representació estudiantil.
Tags: ,

One Comment

  1. Cal que aquest acte inclogui un homenatge a Enric Duran. Jo me n’encarrego. Us sembla? Acte d’Homenatge a Vilanova i la Geltrú a Enric Duran.
    A l’estiu, 7 de juliol, a les 18 i 6 minuts de la tarda, un altre, directament amb el concepte d’homenatge a Enric Duran, volem organitzar-li des d’Igualada. Quan farà 6 anys que vam estar al balcó de la primera cessió a la CiC: La Casa del Comú. (La cessió zero és Infoespai) la 1 és abans de la fundació també de la mateixa CiC.