Educació / Esdeveniments / Procés polític

11,5 Anys de Presó ¿Per una Roda de Premsa ?

11,5 Anys de Presó ¿Per una Roda de Premsa ?

@Som27iMes @ErmengolGassiot @CGTCatalunya @CoopIntegral

Ara li ha tocat al company Ermengol Gassiot, pero la llista de persones represaliades es cada cop mes llarga i cada cop es fa mes evident l’estat de feixisme neoliberal en el que ens trobem.. Volem fer-nos reso del manifest de defensa l’educació publica i les llibertats. Per aquest motiu i altres que s’inventen hi ha gent en risc d’entrar a engreixar les files dels presos polítics a Catalunya i a la resta de l’estat…

Manifest

SOM 27 I MÉS

Defensar l’educació pública no és cap delicte!

27 membres de la Comunitat Educativa de la UAB estan denunciats per la Vicerectora d’estudiants i imputats per defensar la Universitat Pública

El 17 d’abril de 2013 uns 200 estudiants de la UAB vam entrar al Rectorat. La nostra única demanda era que s’apliquessin unes mocions aprovades democràticament pel Claustre de la Comunitat Universitària, el major òrgan decisori on els estudiants participem. Aquestes mocions demanaven, entre d’altres, que la UAB desobeís la pujada de taxes del 66% i que s’establissin títols especials de transport públic pels estudiants de la UAB (T­UAB).

Després d’un mes d’ocupació intentant negociar amb un equip de govern inflexible, les denúncies i les posteriors imputacions han estat la única resposta que hem obtingut: 25 estudiants, un treballador del Personal d’Administració i Serveis i un treballador del Personal Docent i Investigador som les persones que constem entre els plecs d’un sumari judicial impulsat per la pròpia Universitat Autònoma de Barcelona. Que per si no fos poc, dit procés fou impulsat per l’actual vicerectora d’Estudiants, Sílvia Carrasco, militant d’ICV a Sabadell, amb el suport d’un grup reduït d’alumnes. Fins a arribar a la paradoxal situació que la UAB ha contractat a l’advocat més car de Barcelona, Cristóbal Martell, per a dur l’acusació del cas, el qual ha exercit la defensa d’una gran quantitat de personatges coneguts implicats en trames de corrupció i frau fiscal.

Fonaments jurídics

La quantitat d’irregularitats sobre les quals es basen les denúncies són evidents. Alguns exemples d’això, en son la imputació d’un regidor de la CUP d’Argentona i ex alumne de la UAB que durant l’ocupació del Rectorat no estudiava a la Universitat, i només va participar d’aquesta mobilització fent de ponent a una xerrada. Altres denúncies, fetes pels membres dels Consells d’Estudiants (òrgans impulsats per l’actual equip de govern de la UAB) acusen a membres del Moviment Estudiantil d’amenaces, aportant com a única prova el testimoni de les persones denunciants.

Per a més inri, la Vicerectora decideix també sumar a les denúncies a un membre del PAS i un del PDI, aquest últim, Ermengol Gassiot, Secretari General de la CGT Catalunya. Es tracta de dues persones molt implicades en els Col∙lectius Assemblearis Universitaris (CAU) i la seva denúncia posa de relleu que no es tracta dels fets concrets de la ocupació del rectorat, sinó que deixa al descobert el caràcter polític d’aquestes imputacions.

A més de tot això, Sílvia Carrasco ha basat la seva acusació en documents aportats per ella mateixa als Mossos d’Esquadra. Documents on no s’hi descriuen fets delictius ni punibles, sinó informes del Servei de Seguretat de la UAB sobre l’activitat política dels estudiants o les percepcions de la Vicerectora – subjectives i jurídicament irrellevants­ sobre quins estudiants “influïen més en la presa de decisions” o “tenien un rol més organitzatiu”. Malgrat tot això, el jutjat d’instrucció de Cerdanyola ha acceptat a tràmit aquestes denúncies, convertint­les en imputacions d’una causa penal.

No perdonem, no oblidem els que ataquen a la Universitat pública i els qui la defensen!

El que va passar durant l’ocupació del Rectorat l’any 2013 no va ser cap delicte. Va ser un intent de molts estudiants de fer prevaldre la democràcia per sobre de les mesures d’austeritat imposades per la Generalitat. Dos anys després, hem vist com el que prevèiem s’ha complert.

Les polítiques privatitzadores (la pujada de taxes del 66% i la reforma del 3+2) estan convertint l’educació pública en un privilegi. Molts dels nostres companys han hagut d’abandonar els estudis per raons econòmiques i aquesta situació seguirà donant­se fins que el moviment estudiantil no li posi fi.

Defensarem l’educació amb els mitjans que tinguem, i si hem de tornar a recórrer a la desobediència, ho farem. Sense por a la repressió que l’equip de govern, la policia o els jutges puguin desplegar contra els que lluitem per defensar els drets de tots i de totes.

Els 27 imputats defensaven els drets de tothom. Ara és l’hora que estudiants, professorat i treballadors, ens posicionem en contra d’aquesta cacera de bruixes, un dels cops més durs que s’ha orquestrat des del final de la dictadura contra el moviment universitari en defensa de l’educació pública.

Per això demanem la no personificació de la Universitat Autònoma de Barcelona en l’acusació i exigim l’absolució de tots els encausats. Diem que la solidaritat és la nostra millor arma i que els nostres companys i companyes no estan soles. Perquè quan els imputen a ells ens estan criminalitzant a tots. SOM 27 I MÉS.

DEFENSAR LA PÚBLICA NO ÉS CAP DELICTE!

 
 

 

One Comment

  1. Y seguís atacando a Silvia Carrasco!!! De verdad, qué cruz!! Al menos podríais ser sinceros y decir que es porque es de Iniciativa.