Cursos / Destacats / Educació

11-18 de juny. Taller sobre col·laboració per a la transformació social

Aquest taller, que es desenvoluparà de l’11 al 18 de juny a EcoDharma (a prop d’Abella de la Conca, al Pirineu) ofereix un seguit d’eines grupals i personals per al treball col·laboratiu sota el lema «Col·laboració per a la transformació social».

Vivim temps difícils, de canvi i incertesa. Les persones que busquem impulsar un canvi ens enfrontem a reptes. No només convivim amb la injustícia i el sofriment del món que ens envolta, sinó també amb les nostres pròpies respostes, les nostres pors, frustracions i les dels que ens acompanyen en aquest procés. Al mateix temps una diversitat de moviments poderosos emergents estan florint en aquest horitzó de crisi de valors, ecològica i social.

Com podem treballar aquestes respostes de manera creativa per assolir els nostres objectius? Quins són els recursos i habilitats personals que podrien fer la nostra acció més constructiva i sostenible? Quines eines i estructures necessitem per poder continuar en aquestes activitats i mantenir el nostre benestar i eficàcia en el grup?

Objectiu del taller

Aquest curs té com a objectiu treballar factors personals i col·lectius que poden influir en la capacitat transformadora i el benestar en els nostres grups.

El curs ofereix:

  1. Eines per al treball col·laboratiu i la gestió dels processos grupals, on explorarem presa de decisions, poder, governança i comunicació.
  2. Eines personals per evitar i prevenir el cremar o l’esgotar-nos en l’espai col·lectiu.

Metodologia

El taller explora aquestes qüestions utilitzant mètodes holístics i participatius emmarcats en l’educació popular, l’ecologia profunda o el pensament sistèmic.

  • La trobada ens ajudarà a:
    Augmentar la nostra comprensió de les habilitats de treball en grup, incloent habilitats de comunicació i escolta.
  • Conèixer diferents models de presa de decisions i governança, aprendre a identificar i treballar amb el poder en els grups.
  • Reconèixer i identificar els processos del treball col·lectiu i adquirir eines per facilitar aquests processos.
  • Aconseguir una major consciència de la importància de l’auto-cura. Identificar les nostres necessitats i compartir formes de satisfer-les sense renunciar als nostres principis.
  • Desenvolupar un major equilibri personal entre l’acció, la reflexió i la capacitat de recuperació.
  • Explorar tècniques relacionades amb la gestió de les nostres emocions.

Inscripció i preus

Al taller s’hi empra l’economia de generositat mútua, el Dana Economy. Els organitzadors necessiten que les activitats siguin viables econòmicament i suggereixen una contribució d’entre 200 a 500 um.

En qualsevol cas, des de la CIC es vol fer una proposta de participació col·lectiva. Per organitzar-ho, les vostres peticions feu-les arribar a l’adreça de correu-e: rakel@cooperativa.cat. En l’anterior col·laboració que es va fer fer amb Ecodharma, ens van acceptar que qui ho volgués pogués fer el pagament amb moneda social. També, que si algú hi està interessat, pugui oferir alguna forma d’intercanvi. Que la moneda no sigui un problema.

Transformem-nos!

Tags: , ,

Comments are closed.