Actualitat / Ecologia

1-4 de maig. Ecologia i creativitat al Riberola Festival a la Terra Alta

De l’1 al 4 de maig tindrà lloc a la Terra Alta el Riberola Festival, un festival ecològic respectuós amb la natura que se celebrarà en una vall de 200 hectàrees amb vistes a les muntanyes i boscos de la comarca i a prop d’una riera amb gorgues per poder-s’hi refrescar.

El Festival

El festival vol celebrar la creativitat humana en totes les seves formes: música, arts visuals, dansa i estil de vida, amb l’objectiu de promoure i inspirar formes sostenibles de viure i de creixement personal a través dels tallers, xerrades i l’ètica del festival.

En el futur, aquest festival voldria ser un referent per reunir comunitats i projectes sostenibles de tot el món per compartir idees i crear una xarxa de persones que tenen alguna cosa interessant per ensenyar, dir, fer o compartir. També, volen demostrar que els productes ecològics no tenen per què costar tres vegades més que els aliments que s’han tractat amb pesticides i altres químics, o que han estat processats. És per això que el festival ofereix un menú assequible amb productes locals i ecològics.

El festival és part de la moneda social local de l’Ecoxarxa Ebre i del sistema d’intercanvi. Els organitzadors estan treballant amb l’Ecoxarxa per trobar una manera d’integrar plenament aquesta moneda (l’ebre) al festival. Per ara, intercanvien entrades per productes ecològics i accepten ‘ebres’ per adquirir els seus productes.

Durant el festival hi haurà  tallers durant tot el dia a partir de les 8 del matí fins que comencen els concerts a la tarda: activitats de ioga, bosc comestible, forn d’argila, permacultura, dansa creativa, pedra seca i moneda social, entre d’altres, a més d’una fireta d’artesans, música en viu espontània arreu i transport que connectarà amb el poble del Pinell de Brai.

L’indret

El festival es troba a mig camí (de la via verda) entre l’Antiga Estació de Benifallet i l’Antiga Estació del Pinell de Brai. Hi ha aparcament a ambdues estacions, a l’Antiga Estació de Benifallet s’hi accedeix per la C-12 (indicacions de com arribar-hi a: www.estaciodebenifallet.com) i a l’Antiga Estació de Pinell de Brai s’hi accedeix per la N-230b. Tanmateix, us animen a anar-hi amb transport públic (vegeu com en aquest vincle).

100% en moneda social

Hi haurà entrades disponibles per al Festival 100% moneda social. La quantitat està per definir ja que depen dels productes que abastiran la cuina.
El valor de les entrades, que en euros són 15 un dia (sense acampada) i 60 els 4 dies (amb acampada), serà en moneda social de 10 un dia i 40 els 4 dies.
Dins del límit que hi ha d’entrades en moneda social tindrà preferència la gent de l’ecoxarxa Ebre que vulgui assistir-hi. Amb la gent de les ecoxarxes que vulgui venir i quedi fora d’aquest topall, es podrà parlar de fer intercanvis directes i/o descomptes.
La central d’intercanvi de la bioregió sud es traslladarà al festival posant la parada d’abastiment de productes bàsics (verdura, fruita, cereals, higiene, salut…), a més de servir de punt d’informació i trobada. Per tant els xarxers que vinguin també podran abastir-se en moneda social dins del Festival.
Així que el que necessiten saber és:
Quanta gent sap segur que vol venir al festival en moneda social i en quin format (1 dia o els 4).
 
Qui ho tingui clar que ho faci saber al més aviat possible en aquest correu-e. D’aquesta manera es demanaran les entrades concretes que podreu passar a buscar al vostre rebost més pròxim.

+ informacions d’interès.

RIBEROLA POSTER FINAL CATALAN PRINT3small

Tags: , , ,

Comments are closed.