Actualitat / Ecologia / Educació

«Som pastor», l’exemple d’en Miquel, un al·lot d’11 anys

En Miquel és un al·lot d’11 anys que sap prou bé que no vol viure a ciutat —«a ciutat, ni loco», diu ben clar—, que li agrada la terra i els animals, conrear-la i cuidar-los, i que amb uns quants companys més ha fet una associació d’al·lot pastors, de què és president. Viu a Santa Eugènia, al bell mig de l’illa de Mallorca i manifesta que troba a faltar que a escola no li ensenyin coses del camp.

«El secret per ser un bon pagès —diu— és que te n’han d’ensenyar i després has de pensar molt bé el que fas.». En Miquel, pel que fa a la feina de pastor, diu que la «mateixa feina de pastor ja te lo que has de fer. Li agradaria molt ser pagès, tot i el malament que estan les coses.

«Aquesta gent que viuen a ciutat i van a comprar un pollastre a es Carrefour no saben el que mengen», rebla aquest vailet i afegeix: «Sempre que et mengis un animal l’has de valorar, perquè en aquell animal l’han hagut de matar. També, li agrada molt cuinar, la cuina en què «m’embrut ses mans…, m’agrada ficar les mans en sa pasta».

Un exemple d’heroi local que abasta el fet universal d’un infant, encara, que respecta la terra i els animals i sap molt bé el que vol.

No us perdeu el vídeo de   ni el llibre que n’ha fet.

Tags: , , , , , ,

Comments are closed.