Actualitat

Pablo Hasél s’enfronta a 2 anys de presó per expressar-se lliurement

La policia espanyola va arrestar el 4 d’octubre de 2011 a Lleida el cantant de rap d’ideologia comunista Pablo Hasél (sobrenom de Pablo Rivadulla Duró [Lleida, 1989]), posteriorment acusat per l’Audiència Nacional espanyola d’un presumpte delicte d’enaltiment del terrorisme pel contingut d’una de les seves cançons, «Libertad presos políticos» (podeu escoltar-la en aquest enllaç). En aquest tema, Hasél reivindica la llibertat de l’anarquista Amadeu Casellas i inclou frases com «Prefiero GRAPOS que guapos», «Pienso en balas que nucas de jueces nazis alcancen» o «Ahí fuera prefieren a El Canto del Bobo que pensar con mi CD, me importa menos que la muerte de concejales del PP».

Hasél s’enfronta a una pena de 2 anys de presó en el judici que se celebrarà el pròxim 10 de Març a l’Audiència Nacional. Hi ha un campanya de recollida de firmes per reclamar la seva absolució, relacionada amb la llibertat d’expressió, que cal reivindicar per a tothom. Tal com deia Noam Chomsky: «Si no creiem en la llibertat d’expressió per a la gent que menyspreem, no hi creiem per a res».

+ informació:

Tags: ,

One Comment

  1. No podem deixar que ens tropitjin ni un mil.limetre més.
    la llibertad d´expresió està contemplada en la constitució, si no la respecten tendrem que denunciar via judicial als violadors de les lleis que ens emparen.