Assemblea Permanent / Destacats / Jornada Assembleària

24-26 d’abril. LV Jornada Assembleària a la Fira per la Terra

Els pròxim 24 al 26 d’abril tindran lloc a la Fira per la Terra les LV Jornades assembleàries de la Cooperativa Integral Catalana que abordaran les qüestions relacionades amb les «Maquines comunals, les tecnologies re-apropiades i la XCTIT, el gestor CAC d’usuaris, els productes i el transport, L’Art du Soleil i el projecte Transportnet».

És molt important, de cara a la logística de les Jornades, que us inscriviu en el següent formulari:

https://intern.cooperativaintegral.cat/ca/form/inscriu-te-a-les-jornades-assemblearies-de-la-cooperativa-integral-catalana.

Tot seguit us donem detall de les jornades.


LV JORNADES ASSEMBLEÀRIES DE LA CIC

Programa

Divendres 24 d’abril 2015

18:00 h a l’Ateneu Llibertari de Casc Antic, carrer fonollar 13-15, Forat de la Vergonya Barcelona

http://cascanticllibertari.org

Presentació de les JJAA

Presentació projectes tecnològics i socis que treballin en tecnologies, ciència o transport.

Si hi esteu interessats poseu-vos en contacte amb xctit@cooperativa.cat.
Dissabte 25 d’abril 2015

09:00 h Esmorzar al recinte de la Fira de la Terra, davant del camió de L’Art du Soleil, a la Ciutadella, davant de l’estàtua de Prim.

10:00 a 14:00 h  Presentació de la CAC: Gestor de Comandes.

  • Què es la CAC? (30 mins) Enxarxament de grups del territori per mitjà del consum col.lectiu, l’autoocupació i l’intercanvi directe i en moneda social
  • Explicació general sobre el gestor de comandes de la  CAC (30 mins) Aplicatiu en línia desenvolupat en base a la necessitat i  experiencia acumulada de dos anysi mig fent rutes per Catalunya sense parar. Eina principal per a la coordinació de l’abastiment i la distribució.
  • Situació actual de la CAC: creixement i  descentralització (15 mins) Necessitem una eina per a coordinar la participacio de  vehicles de tot el territori en les rutes de la CAC.
  • Torn de preguntes (30 mins).
  • Presentació del servei de transport integrat al gestor  de comandes (45 mins).
  • Cap on anem? (30 mins) Evolució de l’aplicatiu per a facilitat el pas dels rebosts  a centrals d’abastiment locals autònomes i enxarxades.

En paral·lel:

AyotzCiutadella13:00 a 16:00 Espai obert a l’assemblea catalana d’Ayotzinapa:

  • 13:00 h Ball amb Mexico Baila
  • 13:30 h Lectura Manifiest. Arturo(Adhesiva. Piquete (adherents a la Sexta de l’EZLN).
  • 14:30 h Lectura poètica.
  • 14:40 h Jo Solana(alter ego de Juanito Piquete).
  • 15:15 h Artista convidat.
  • 15:45 h Ball final México Baila.
  • 16:00 h Recordatori de Convocatòria a la manifestació del dia 9 de maig amb la presència dels papas i mamas dels 43 d’Ayotzinapa.

14:00 h Dinar davant del camió  l’Art du Soleil.

16h Presentació forns solars.

16:30 h Presentació interactiva del projecte Art du Soleil.

16:30 h Presentació del projecte Transport.net.

18:00 a 20:00 h  A l’auditori de l’espai Fira de la Terra, presentació de la Xarxa de Ciencia Tècnica i Tecnologia: Màquines comunals i tecnologies re-apropiades.

  • 18:00-18:15 Intro: Explicació de la Xarxa XCTIT, Tecnologies Re-apropiades.
  • 18:15-18:25 Explicació de la llicència Replicat.
  • 18:25-18: 35 Taller Can Fugarolas, Maquines agrícoles, maquina agroalimentària, Formacions en bosc i camins.
  • 18:35-19:00 Trencadora d’ametlles: procés i estat.
  • 19:00-19:20 Transportnet, Macus i altres projectes tecnològics de la CIC.
  • 19:20-19:45 Explicació de less màquines i paràmetress de priorització.
  • 19:45-20:00 Preguntes.

21:00 h Sopar al recinte fira!.

Diumenge 26 d’abril 2015

09:00 h Esmorzar al Recinte Firal davant del camió.

10:00 a 15:00 h Assemblea permanent a AureaSocial (Sardenya, 263, Barcelona): https://cooperativa.ecoxarxes.cat/assembly/view/278956.

En paral·lel:

11:00 h Xerrada de presentació de la CIC.
12:00 h Capacitació sobre les monedes socials.
14:00 h Dinar a la Fira de la Terra


Projectes que es presentaran a la Fira per la Terra en les LV JJAA

cartel_jjaa3La CAC Central d’abastiment català, presentarà el seu nou aplicatiu CAC de transport de persones i productes. També es presentarà el projecte Transport.net que fomenta l’ús de productes i tecnologies netes, així com un canvi d’hàbits que protegeixin el medi ambient. L’Art du Soleil, Caravana eco-lògica pedagògica, es presenta com una proposta de forma de vida en resposta a l’actual situació econòmica, social i ecològica. És en honor a la magnificència i bellesa de l’astre que ens dóna vida.

XCTiT, la Xarxa de Ciència, Tècnica i Tecnologia de la CIC, com servei public donem assessorament, formació i consultoria en qüestions tecnològiques a totes les sòcies i persones afins. Per això hem obert una línia de i+d per produir màquines i processos pel comú, dels quals el mercat no ens abasteix o ho fa sense una política basada en Tecnologies Re-apropiades.

<< Si ets una sòcia, una ecoxarxa, un grup o nucli i tens una idea, necessites diners per fer-la, o per dissenyar-la, vols una màquina per fabricar espirulina a casa, una fanga russa, un peça de fundició, vols aprendre com es treballa el bosc i l’entorn de forma sostenible, vols un generador d’ozó, vols fer unes bosses per biodigestors o cobrir una cupula geodèsica, vols un ariete, un filtre d’aigua pel teu obrador, vols tindre una llicència que contempli les condicions dels treballadors i l’extracció i transformació de matèria primera, necessites un segell alimentari de confiança entre productores i on es consolidin processos amb aliments vius, vols emmagatzemar aigua en dipòsits, vols arreglar el camí d’una pista de muntanya, inventes eines, necessites o vols posar-te en contacte amb dissenyadors, enginyers, torner, fuster, investigadors, geòlegs, mecànics, Vine a proposar i decidir sobre Tecnologies Re-Apropiades i màquines comunals amb XCTIT, Xarxa de Ciència i Tecnologia, Dissabte 25 18h a 20h a l’Auditori de Fira de la Terra. Entrada gratuita>>

Aqui hi trobareu els  Projectes Valorats fins ara,  però si teniu un projecte o una maquina o idea, omplint el Formulari d’Acollida de Projectes,  en l’assemblea del Dissabte 25 decidirem entre tots quins prioritzem per construir. En el formulari d’aquest vincle sabrem, també, quines son les vostres/nostres necessitats, ajuda’ns a conèixer-les.

Tags: , , , ,