Actualitat / Ecologia / Habitatge

Tot el suport a Can Piella, un exemple autogestionari de Revolució Integral

4

Des de fa més de 3 anys Can Piella ha bastit un projecte autogestionari molt important.

Fa 3 anys i mig, va ser okupada a la Llagosta la masia de Can Piella.

Com d’altres projectes de vida col·lectiva i autogestionària Can Piella està fent una gran feina en la construcció i difusió d’alternatives. Ara està en perill, per un procés judicial que n’ha ordenat un desallotjament cautelar, a partir del divendres 15 de febrer. Can Piella ja ha anunciat que resistirà i convoca, de divendres a diumenge, les jornades d’hivern Covant Alternatives.

Des d’aquí els donem tot el suport perquè cap procés judicial d’un sistema corromput no pot aturar la Revolució Integral que tots i totes construïm.

enricsiluetaHASTGASOK

Per això, demà dijous a les 12h, farem una campanya conjunta al twitter:

Des d’aquí treurem #EnricDuranDesobeeix Can Piella treurà #CanPiellaDesobeeix i conjuntament treurem #RevolucioIntegral Pensa’t el tweet que tu vulguis de suport a Can Piella, a Enric Duran, i a la Revolució Integral, i difon-lo demà dijous a les 12h. amb aquests hashtags

Us deixem a sota amb el comunicat íntegre de Can Piella que explica amb detall la situació:

thump_8292842oie1115402zs6fs6gw

El Jutge dicta 5 dies per abandonar Can Piella

El projecte de Can Piella torna a estar amenaçat de desallotjament cautelar a partir del proper 15 de febrer. Tanmateix, el col·lectiu de veïns i veïnes que li dóna vida des de fa tres anys i mig es mostra més determinat que mai a seguir donant un ús social a la masia. El Jutjat de Cerdanyola ha reprès el desallotjament cautelar sobre la masia de Can Piella, que a l’octubre quedà paralitzat després de les mobilitzacions socials en defensa d’aquest espai. Aquest cautelar es reprèn després de que l’Audiència Provincial desestimés el recurs presentat pels veïns. Així, s’ha fixat el divendres 15 de febrer com a data per “abandonar voluntàriament” la masia, i en cas contrari es notificarà l’ús de la força per a desallotjar-la.

El col·lectiu continua confiant en el diàleg com la única eina per a resoldre el conflicte. I es que ha estat a través del diàleg que, al llarg dels 3 anys i mig de projecte, més i més veïns de les poblacions del voltant s’hi han anat interessant i involucrant Un exemple recent d’aquest èxit seria el curs d’horticultura ecològica que s’hi realitza cada diumenge de forma gratuïta, on més de 120 persones es van inscriure. Fins i tot els alcaldes de les dues poblacions més properes han demanat conjuntament al Jutge la suspensió del desallotjament i l’arxiu del cas. L’única banda per on el diàleg ha estat impossible ha estat amb la propietat, una empresa del conglomerat immobiliari Grupo Alcaraz, per basar-se en una visió purament economicista de la finca, incompatible amb el projecte social que el col·lectiu hi desenvolupa.

Per a reivindicar aquest diàleg, Can Piella mantindrà les activitats que ja estaven programades a la masia, i a més a més n’està preparant de noves. De moment ha fet una crida a la participació en les Jornades Covant Alternatives pels propers 15, 16 i 17 de febrer, on hi haurà xerrades, tallers, música i activitats. La intenció és convidar al màxim número de persones a conèixer i fer-se partícips del projecte. Així doncs, Can Piella no dimitirà de difondre alternatives socials en un món corromput.

No abandonem Des de fa tres anys i mig, Can Piella ha aglutinat persones molt diverses sota una mateixa idea: trencar amb la dinàmica de la competència i reacostar-nos a la terra i entre nosaltres. D’aquesta manera, s’ha anat forjant una realitat amb el suport mutu, l’intercanvi de coneixements i el treball col·lectiu com a motors de les relacions humanes. Des de llavors, la gent involucrada en el projecte no ha fet més que augmentar exponencialment.

En contrast, durant aquests tres anys i mig, la crisi global no ha fet més que augmentar. L’atur ha crescut fins a límits insospitables, les retallades han deixat l’estat de benestar en parracs, i la realitat social clama canvis. Per més inri, en les últimes setmanes la corrupció ha deixat encara més despullada la veritat: el problema de base de la nostra societat és que uns pocs decideixen per tots, segons el seu interès particular.

Davant una realitat social que cada cop confirma més les idees que mouen Can Piella, ara se’ns planteja d’abandonar “voluntàriament”? Com abandonar voluntàriament un projecte que surt de la necessitat de canviar la societat? Com abandonar voluntàriament un patrimoni que està condemnat a l’oblit? Com abandonar voluntàriament una terra que volen corrompre?

Sembla que els culpables d’aquesta crisi social no abandonen voluntàriament. Sembla que els que ens governen poden fer i desfer segons els seus interessos encara que quedin en evidència. Sembla també que les elits tenen total impunitat i ningú no els desallotja. Davant això, Can Piella vol fer una crida a no dimitir, a no abandonar per difícil que sigui el context i a prendre part activa del canvi d’aquesta societat, que s’enfonsa cap a la barbàrie.

Can Piella no s’abandona,

Can Piella Viu!

Tags:

Comments are closed.