Destacats / Notícies Cooperatives

Propostes i conclusions sobre «El paradigma de l’autonomia davant de la independència de Catalunya»

La L Jornada Assembleària de la Cooperativa Integral Catalana va abordar els dies 14 i 15 de novembre de 2014, al Mas Malleu (Tortellà, [Garrotxa]), la qüestió d’«El paradigma de l’autonomia davant de la independència de Catalunya».


Els eixos principals en els quals es va tractar d’aprofundir en grups van ser (podeu veure’n el detall clicant a cada vincle):

1. (Divendres a la tarda)

2. (Dissabte al matí)

L’autoorganització i l’autonomia de les comunitats humanes davant de l’Estat:
https://cooperativa.ecoxarxes.cat/pages/view/271203/lautoorganitzacio-i-lautonomia-de-les-comunitats-humanes-davant-de-lestat.

3. (Dissabte tarda)

Referèndums. Identitat i cultura. Municipalisme:
https://cooperativa.ecoxarxes.cat/pages/view/271237/referendums-identitat-i-cultura-municipalisme.

_________________________

Conclusions generals

En primer lloc s’expressa una valoració molt positiva de l’organització de les Jornades i de l’excel·lent acollida al Mas Malleu. Novament, s’agraeix l’alt grau d’implicació de l’Ecoxarxa de la Garrotxa.

Pel que fa al monogràfic ha estat molt important el procés de preparació de les jornades i la feina prèvia feta a nivell d’implicacions, referències i documentacions. Tot plegat va fruitar durant divendres i dissabte, un debat que ens marca per recuperar i construir una societat de base comuna, autoorganitzada i autònoma.

Eixos conclusius

  • Dialogar i intercanviar amb una posició clara amb els grups que s’han definit pro-estatals (amb els que podem compartir tàctiques i visions), com les CUP i el procés constituent, tenint en compte que ja hi ha gent implicada donant veu a algunes de les nostres propostes.
  • Procediment de diàleg amb el procés constituent: didac, jordi, nuria (CNT)
  • Coineixer mutuament el que fem, tenir una radiografia d’on estem.
  • També es questiona que es pugui influir en el PC com a tal, pero si podem incidir en les consciències individuals i promoure les nostres propostes emancipadores.
  • Autoorganització local i municipalisme, re-comunalitzar els pobles.
  • Fomentar de manera conscient i organitzada els passos cap al comunal i l’autoorganització.

Que proposem?

  • Propostes estratègiques a llarg termini? Societat autoestionària
  • Proposta d’acceptar la lliure adhesió i trencar amb el contracte social (Estat-Nació). Que s’accepti la legitimitat popular per construir estructures autogestionàries paral·leles.
  • La importància de l’estudi, l’analisi, la reflexió de l’experiència, poder nodrir-nos, documentar i difondre, tant i dees com pràctiques d’autoogranització. Es un exercici necessari permanentment.
  • Calendaritzar l’estratègia i el camí a fer. Recollir fruits pero no general falses expectatives.
  • Condicions actuals de ressorgiment de moviments autogestionàris, de tendència llibertària i pro-revolució integral. Com Procés Embat, la Plataforma pel No-Si, xarxes autogestionades, etc…
  • Importància de Procés Embat, com a proposta d’autoorganització social emergent, que promou l’anarquisme social.
  • Molts col·lectius estan fomentant jornades de reflexió i de debat: Jornades al Besos, “anarquisme i pobles” com exemple.

Poder compartir i reflexionar sobre aquestes qüestions ja ens fa més independents per a una consciència emancipadora.

Tags: , ,

Comments are closed.