Cursos / Notícies Cooperatives / Salut

Formacions i tallers del Sistema de Salut Pública Cooperativa

El passat dimarts 16 de Setembre es va inaugurar el CAPS ( Centre d’Autogestió primari en salut) de l’Aurea Social on es van presentar els diferents tallers amb els que volem iniciar aquest compartir de coneixements per promocionar i preservar la salut.

Us adjuntem informació més detallada sobre els diferents tallers i formacions que s’iniciaran aquest mes. Per qualsevol dubte, estem a la vostra disposició a salut@cooperativaintegral.cat.

formacióFormació trimestral en l’àmbit Psicosocial i Comunitari d’autogestió i promoció en salut/vida

Des d’un enfoc psicosocial i de psicologia comunitària, treballarem qüestions al voltant de la facilitació de processos i dinàmiques grupals, la utilització de metodologies participatives i tècniques d’educació popular, i el disseny de tallers formatius pel treball d’autogestió i promoció de la salut.

Dinamitza: Rubén-A Benedicto Salmerón. Ha participat en diferents organitzacions de defensa dels Drets Humans i moviments socials d’Amèrica Llatina i l’Estat espanyol. Psicòleg social d’ofici, ha treballat
des de perspectives crítiques en temes de salut mental, resistència i
defensa dels Drets Humans en situació de conflicte bèlic. Actualment
realitza tesis de doctorat en psicologia social a la UAB.

S’inicia aquest dilluns 6 d’Octubre
Inscripcions obertes a:
http://salut.cooperativa.cat/formacio-trimestral-en-lambit-psicosocial-i-comunitari/

sin addiccionesTaller:«Sin adicciones»

La utilització de les drogues. Drogues i addiccions: models i teories, mitges veritats. Reflexions ètiques sobre un conflicte. Tipologies d’addiccions. L’addicció com a problema social i personal. Hàbit i habituació versus addicció i dependència. Perquè es creen habituacions (menjar, droga, sexe, mòbil…) ?. Ètica de la responsabilitat i de la llibertat d’elecció en les addiccions. Llenguatge i addiccions: les trampes del llenguatge.

Dinamitza: Juán Pérez. Educador social.
Tots els dimarts de 18:00 a 20:00 h

Inici: dia 7 d’Octubre

Gestió emocional bàsica

Integritat de l’ésser i programes de vida

De vegades el fer està condicionat a les circumstàncies o s’actua per deure o responsabilitat. Pel que fa al pensar, de vegades es pensa d’una determinada manera perquè es va fer propi el pensar d’altres ja sigui per admiració, educació rebuda, cultura, idees, creences, pors, afeccions, hàbits. EL SENTIR és el que dóna més garanties que sigui realment el meu. Per tant d’aquí es parteix, es la base per construir el pensar que determinarà finalment la meva forma d’actuar. La coherència una eina per a la transformació: deixar l’antic programa ke ja no serveix i començar amb una nova vida plena i conscient.

Gestió emocionalComunicació assertiva

L’assertivitat és una habilitat social, i consisteix en manifestar clarament, francament i respectuos les pròpies opinions, emocions i creences, en defensar els nostres drets, en acceptar els pensaments i les crítiques dels altres i no sentir-se’n culpables. L’assertivitat és la capacitat d’autoafirmar-se en els propis drets, sense deixar-se manipular i sense manipular. plantejar i defensar un argument, una reclamació o una postura des d’una actitud de confiança en mi mateix; encara que contradigui el que diuen altres persones, el que fa tothom, o el que se suposa que és el més correcte. «Les nostres vides s’acaben el dia que deixem de parlar de les coses importants.»,Martin Luther King.

Teatre emocional

Practicar activitats artístiques com el teatre, més enllà de l’aprenentatge específic desperta valors com la comunicació, la creativitat, l’empatia, l’escolta i la confiança, contribuint al benestar personal. Aprendre a manejar les emocions bàsiques des d’un lloc segur i més sa, sense quedar-nos enganxat/des a elles. A través d’exercicis dramàtics, corporals i expressius, podrem conèixer i reconèixer millor les emocions en nosaltres i, des d’aquí, arribar a un lloc en què conviure amb elles sense que ens dirigeixin la vida.

Dimecres, d’octubre a desembre. de 17:00 a 19:00 h

8 d’octubre. Integralitat de l’Ésser i programes de Vida.
5 novembre. Comunicació assertiva.
3 de desembre. Teatre emocional.

Anatomia i Fisiologia

Coneixements en pràctica. Perquè som com som? Què és el RCP i perquè es fa així? I el singlot, perquè succeeix? A través de conèixer el funcionament del nostre cos podem entendre moltes coses que ens passen i com actuar… Seran tallers dinàmics d’experimentació i raonament… Per empoderar-nos dels nostres processos de vida us animem a conèixer com funcionem!

  • Atenció urgent.
  • El sistema tendonomuscular.
  • Molt més…

Dimecres de 18:00 a 20:00 h

15 d’octubre. Atenció urgent.
12 novembre. Anatomia per al moviment
10 desembre. Sistema tendomuscular.

 

Tags: , , ,

Comments are closed.