Acontecimientos

25 Anys sense Pedro Alvarez… #JusticiaPedroAlvarez

Aquest article també està disponible en: Catalán Italiano Inglés Alemán

Print Friendly, PDF & Email

Mentre ens quedi un gram de vitalitat seguirem demanant Justicia per Pedro Alvarez

Ja son 25 anys d’injustícia, de cridar en el desert, de no esser reconeguts per cap institució,simplement per l’ajuntament de Barcelona i la promesa de compromís per part de Ada Colau de mirar-se el cas, tan sols fa un any, malgrat això a dia d’avui resta impune la mort d’en Pedro. Assassinat per un membre de la policia nacional que va disparar-li tres trets al cap.Si, aquí a l’Hospitalet i tot per  que la companya de l’assassinat va increpar al conductor que quasi provoca  el seu l’atropellament i aquest en comptes de disculpar-se,va sortir del cotxe la llençà al terra i es llavors quan en Pedro, que va anar a defensar-la i desprès de discutir-se  va rebre els trets que varen provocar la seva mort, l’assassí va aparcar acte seguir el vehicle i tot haver estat detingut i reconegut per la companya com l’autor dels trets, aquest va declarar que en aquell moment estava dormint a casa seva.

Dos dies més tard, s’exculpa l’agent per “falta de proves”. I, també, dos dies més tard es va acabar tota recerca relacionada amb el cas. I no només això. Segons la Plataforma Pedro Álvarez, “els policies que van iniciar les recerques tracten de criminalitzar a Pedro, buscant antecedents que no existien, per culpar-ho del que va passar i defensar al seu company”.

Les bales coincidien amb les utilitzades per les forces i cossos de seguretat  També coincidia la marca, el model i el color del vehicle, un Opel Vectra blanc. Però la seva coartada va sorgir efecte.

El ministre de l’interior del govern espanyol quan va esser interpel·lat no fa pas mes de uns 12 mesos per un parlamentari “d’esquerra” es queixava dient . “Ha manchado el buen nombre de la Policía Nacional, que es la garantía de libertad y seguridad de todos los españoles” i així defugint de les responsabilitats del autor del crim.

Tot plegat ha provocat fins i tot la criminalització de la seva familia, la persecució i la invenció d’un muntatge que dura fins avui.Una successió de institucions que es tapen les unes a les altres per tal de defugir responsabilitats i deixar aquest cas en l’oblit, cosa que evidentment no han aconseguit.

El dia 12 comença el primer dels dos actes finals de la campanya d’aquest 25e any de lluita al Centre Cívic Sant Martí, amb projecció del documental “La ciudad desnuda” i les actuacions musicals de artistes llibertàries com Mateolika,Kike Ubieto i Juanito Piquete, també hi haurà un pica pica per les assistents.

Com cada 15 de desembre hi haurà un acte per recordar aquests fets i reivindicar Justícia un any mes, ofrena floral a les 11 h en el lloc on va esser assassinat a l’Hospitalet Avgda Catalunya  i a la tarda a les 20 h Manifestació a la plaça Universitat de Barcelona

Share Button
Tags:

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE