Heute / Premsa / Salut

«Diálogo Andino» publica un article de Valeria de Ormaechea sobre la CIC

Aquest article també està disponible en: Katalanisch Spanisch Italienisch Englisch

Print Friendly, PDF & Email

El número 47 de la revista Diálogo Andino (juny de 2015) publica un article de la investigadora de la UNED Valeria de Ormaechea intitulat «Trayecto de una investigación: el caso de la Cooperativa Integral catalana. Desigualdades, exclusión y precarización, en què se centra, especialment, en el trajecte de l’Oficina de Salut de la CIC sobretot a AureaSocial i el Sistema de Salut Públic Cooperativista.

Per a l’autora, el punt de partida va ser preguntar-se com les transformacions socials dels darrers anys, les que precedeixen i continuen a les mobilitzacions del 15M, havien generat nous protagonismes socials i com aquests havien anat configurant espais d’aprenentatge col·lectiu pensats i practicats des de l’horitzontalitat. El trajecte d’aquesta investigació ens va confrontar amb dilemes, contradiccions, responsabilitats i compromisos que van suposar problematitzar el paper de la investigadora i la necessitat d’assumir un enfocament epistemològic que demanava una relació d’igualtat entre els subjectes implicats en aquesta investigació. Un treball que en aquesta recerca de respostes va esdevenir investigació-acció i coproducció de sabers i coneixements situats.

«Havia arribat a la CIC amb unes preguntes que lluny de quedar sense resposta es resignificaren i es van ampliar, afegint matisos i nous interrogants […]», escriu l’autora en les conclusions del treball publicat.

Diálogo Andino és una revista d’investigació que publica el Departament de Ciències Històriques i Geogràfiques de la Universitat de Tarapacá (Xile) des de l’any 1982.

 

Share Button
Tags: , , , ,

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE