Actualitat / Revolució Integral / Sense fronteres

Sostinguem el #RetornEnLlibertat d’Enric Duran amb #OccupyBanking

La campanya #OccupyBanking vol ser també la punta de llança per a crear les condicions que permetin el #RetornEnLlibertat de l’activista Enric Duran.

Des de l’equip que actualment ja treballa en el llançament de la campanya #OccupyBanking, es pretén situar en el centre del debat públic la total falta de democràcia amb la qual el Banc Central Europeu (BCE) i els grans bancs privats controlen el sistema monetari i especialment la creació de diners. Un pervers sistema basat en el deute amb el qual aquestes institucions -que mai han sigut votades democràticament- segresten la sobirania dels pobles.

La situació actual de crisi/estafa perpetuada pel sistema financer i bancari de les últimes dècades ha destapat un dels problemes que des de fa molt temps venen denunciant diversos grups activistes. Des de les manifestacions antiglobalització de Seattle (1999) fins a l’actualitat s’ha exposat al voltant del món el significat del capitalisme globalitzat, un model basat en el creixement mitjançant l’espoliació i la sobreexplotació dels recursos i de la utilització del deute com a mitjà de submissió dels pobles als poders econòmics; un model que -a la vista dels resultats dels últims anys- s’ha demostrat que és perjudicial per a les necessitats i el benestar de la humanitat i de tots els éssers vius.

En aquest context, l’Enric Duran va fer pública en 2008 una acció de denúncia que va consistir en l’expropiació de 492.000 euros a trenta-nou entitats financeres amb l’objectiu de:

  • finançar diversos projectes socials i cooperatius que ja estaven en funcionament (més info)
  • imprimir i difondre tres publicacions massives sobre l’origen de la crisi financera, els seus responsables directes i l’aportació d’alternatives al sistema imposat pel capitalisme i els Estats, donant veu als moviments amb vocació de substituir conceptes com el de competitivitat pel de cooperació i el del foment del ben comú pel del benefici individual, així com impulsar iniciatives basades en el decreixement i en el Bon viure.
  • i, sobretot, denunciar la forma en la qual els diners són creats sobre la base del deute.

Prèviament al judici al que va ser citat Enric al febrer de 2013, l’Audiència Provincial va desestimar tots i cadascun dels vint-i-tres testimonis que la defensa havia presentat per a demostrar que la denúncia al sistema bancari, i especialment a com es creen els diners, era un fet significatiu per a la societat i justificava l’acció realitzada. Amb aquella vulneració de tota garantia processal el que sens dubte es va pretendre va ser fer callar tota l’argumentació de l’Enric i portar-lo a la presó per delictes comuns, silenciant totalment la reivindicació que demostrava, des de fa anys, tot el perjudici que el sistema bancari ha fet a les vides de la majoria de la població d’Europa i del món. Això, al costat de la coneguda connivència dels poders judicial i executiu amb el poder bancari, va provocar que Enric Duran no acceptés el procés judicial oficial i passés a la clandestinitat, des d’on segueix treballant a dia d’avui en diferents projectes relacionats amb la Revolució Integral.

Després de l’anomenat #RetornEnLlibertat s’ha conformat un equip de set persones de plena confiança i disponibilitat per a cooperar presencialment amb l’Enric i desplaçar-se allí on sigui necessari per a aconseguir els objectius proposats (vegeu, també, el suport de la CIC a aquesta campanya).

És el moment d’actuar i necessitem el teu suport.

stopAnem a engegar #OcuppyBanking, una campanya global per a desemmascarar tant al Banc Central Europeu com al sistema bancari i, al mateix temps, enfortir la vigència de l’acció que va fer l’Enric i generar un gran moviment de suport que faci possible el seu #RetornEnLlibertat. Volem traçar el camí per a poder sortir de la clandestinitat al mateix temps que denunciem internacionalment l’entramat del sistema bancari europeu, que ens està condemnant a la pèrdua de la sobirania popular i a l’acumulació de la riquesa per part d’una minoria privilegiada que està espoliant els recursos dels pobles mitjançant les privatitzacions dels serveis públics i lliurant la seva gestió a entitats privades vinculades amb el poder polític i financer.

Darrere d’aquests perversos mecanismes subjau un sistema de creació de diners del no-res, sobre la base de préstecs signats simplement confiant que qui signa el contracte ho va a poder retornar d’alguna manera i, si no pot fer-ho, accepti que se’ls sotmeti econòmicament o políticament. I el que és pitjor, els bancs, entitats privades que defensen els seus propis interessos, són els únics amb aquest privilegi de creació de diners que fa que tinguin el control polític de qui va a rebre finançament i, de la mateixa manera que el BCE -sense que ningú li hagi donat la representació popular- ordena polítiques que afecten a tots els pobles d’Europa.

Igual que la publicació Crisi en 2008, diverses iniciatives han denunciat aquestes qüestions en els últims anys i algunes han aconseguit certs èxits, com fer arribar el debat sobre la creació de diners al parlament britànic aquesta passada tardor. Ara, amb #OccupyBanking volem treballar dur per enllaçar-les i fer possible que ocupin l’espai en la consciència i el debat públic que es mereixen en tota Europa.

necesidadesAixí doncs, aquesta campanya de cofinançament té com a objectiu cobrir les despeses derivades dels viatges per diferents països, l’allotjament i la manutenció de l’equip format per l’Enric Duran i set persones més. Necessitem assegurar almenys la sostenibilitat econòmica del treball del grup fins a setembre del 2015, moment en el qual ens replantejarem l’estratègia a seguir. És a dir, parlem de set mesos amb una despesa mitjana mensual de 2.400 euros, la qual cosa suposa un total de 16.800 euros per al sosteniment de tot l’equip de treball.

Pots donar-nos suport econòmic perquè aquest pla tiri endavant amb la quantitat que consideris oportuna dins de les teves possibilitats (qualsevol aportació és benvinguda) i fins i tot, si en aquests moments no pots contribuir econòmicament, també et convidem a que cooperis amb la difusió de materials i/o d’aquesta mateixa campanya de finançament, a més de formar part dels grups locals de suport que s’estan posant en funcionament.

“És bastant bo que la gent no entengui el nostre sistema bancari i monetari, perquè si ho fes, crec que hi hauria una revolució abans de demà al matí “.

Henry Ford (fundador de la companyia Ford Motor Company i pare de les cadenes de producció en massa).

Feu la vostra aportació a la campanya!

Tags: , , ,

Comments are closed.