Presa de decisions

Aquest article també està disponible en: Castellà Italià Anglès German

Les assemblees són l’òrgan de presa de decisions

En tot procés cal tenir sempre present que els principis bàsics són l’acord de mínims que hauran d’assumir tots els projectes que interaccionin dins el marc de la Cooperativa Integral com a eina per generar xarxes d’autosuficiència, afinitat, suport mutu i igualtat, partint de l’autogestió i l’assemblea. Promovem la presa de decisions de forma descentralitzada. És fonamental el respecte a l’autonomia i l’enfortiment de la cooperativa mitjançant la solidaritat, tot eliminant la burocràcia i fomentant la confiança i el lliure albir. Cada projecte cooperatiu, comissió de treball, ecoxarxa o nucli local pren les seves pròpies decisions, sempre respectant els acords assolits en el marc de la CIC. Les qüestions que afecten la totalitat dels elements que componen la Cooperativa Integral Catalana es debaten de manera conjunta a assemblees permanents i jornades assembleàries.

La participació a les assemblees és totalment oberta (principi fonamental de l’assemblea) i lliure (al marge de ser sòcia o no). Les decisions s’han de prendre preferiblement per consens, per assegurar el respecte a la diversitat d’opinions, la cohesió del grup i el desenvolupament òptim del procés. En el cas que no s’arribi a un acord les propostes es reformulen fins a trobar el consens, d’aquesta manera s’eliminen les majories i minories. Tots els acords previs són revocables. La forma d’organitzar-nos i de funcionar està oberta a noves propostes de millora que, després de ser debatudes i aprovades per consens, variarien els acords anteriors. La jornada assembleària és sobirana.

Les jornades assembleàries

Les Jornades Assembleàries són itinerants, és a dir, cadascuna es convoca en un lloc diferent de la geografia catalana, per fomentar la participació de totes i donar a conèixer la realitat que es viu a cada lloc que es realitza. El lloc, la data i l’esborrany de l’ordre del dia de les assemblees es comunica a les sòcies per correu-e, a través de la xarxa social i el lloc web de la CIC. Si no es pot ser present al lloc on es realitza l’assemblea, segons les condicions tècniques de l’espai on es realitza l’assemblea, es pot oferir la possibilitat de participar de forma virtual a través de Mumble, una aplicació de xat per veu. Qualsevol sòcia pot aportar un punt a l’ordre del dia de l’assemblea. Les assemblees permanents tot i també ser itinerants, com les Jornades Assembleàries, normalment es realitzen dins de l’àrea metropolitana de Barcelona. Les tasques que surten d’una Assemblea Permanent les pot assumir una persona, un grup de treball o una comissió.

L’assemblea permanent

Les decisions que afecten la CIC es plantegen i debaten a la xarxa social i la decisió es pren en una Assemblea Permanent, a la qual es convoca a totes a participar periòdicament cada 15 dies aproximadament. Una de cada dues assemblees coincideix amb unes Jornades Assambleàries en les quals, a part de les Assemblees Permanents, també es tracta un tema monogràfic que permet desenvolupar diferents aspectes de la CIC. Actes de les Assemblees Permanents.

 

 

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE