Actualitat

Nova caça de bruixes contra el moviment llibertari

L’Audiencia Nacional assetja el moviment llibertari a la Kasa de la Muntanya

Què volen aquesta gent, que truca de matinada? La vella cançó que cantava Maria del Mar Bonet, als temps del franquisme, torna a ser una realitat en aquesta «democràcia» vigilada, ara sotmesa sota l’anomenada Llei Mordassa.

[wzslider autoplay=”true” lightbox=”true”]Efectivament, des de les 5 de la matinada, al barri de la Salut, a la Vila de Gràcia, un dispositiu policíac de la BRIMO (Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra), ha entrat a la Kasa de la Muntanya, edifici ocupat des de fa 25 anys, per ordre de l’Audiencia Nacional (hereva del franquista Tribuna de Orden Público), sota l’excusa de desmantellar el «terrorisme anarquista», tal com s’han dedicat a estendre la majoria dels mitjans de comunicació del sistema.

De moment, el dispositiu, batejat amb el nom d’«operació Pandora», ha fet 11 detencions en 14 registres en domicilis de Barcelona, Manresa, Sabadell i Madrid. Per bé que s’ha parlat de registres, també, a ateneus llibertaris de Sant Andreu i el Poble Sec, de moment ens informen que no s’han produït, però sí en un domicili particular a tocar de la muntanya de Montjuïc.

Segons fonts de la policia, citades per diversos mitjans, les detencions s’han produït per «pertinença a una organització criminal de caire anarquista» per atacs amb petits explosius contra caixers automàtics en els darrers dos anys.

Segons testimonis presencials, a la Kasa de la Muntanya la policia s’està apropiant d’ordinadors, llibretes, papers, agendes, etc., per bé que no s’ha produït, de moment, cap detenció. A última hora, els mossos, encaputxats, han entrar al gimnàs, on s’havien refugiat els estadants de la casa, una vintena de persones.

Diverses assemblees i moviments socials han convocat un acte de protesta a les 19:00 h a la plaça del Diamant.

L’històric centre ocupat ja va denunciar l’octubre de l’any passat un sofisticat dispositiu de control policial que, des de feia mesos, espiava i enregistrava les comunicacions de tothom que entrava, sortia o vivia a l’edifici.

Captura de pantalla 2014-12-16 a les 11.39.01

La Kasa de la Muntanya

La Kasa de la Muntanya va ser ocupada el dia 11 de novembre de 1989 per un grup de joves que concebien l’okupació com «una altra forma de viure i de lluitar políticament i socialment». Des de principis com ara l’autogestió, l’antimilitarisme o l’antifeixisme, entre altres, va començar un projecte que durant aquests 25 anys ha fet de la Kasa de la Muntanya un espai social i de treball per a molta gent i col·lectius tant de Catalunya com de la resta d’Europa.

L’edifici situat a la vora del Parc Güell (i catalogat com patrimoni històric), va ser construït per encàrrec de la família Güell l’any 1909 i va ser destinat a caserna de la Guàrdia Civil, que va deixar d’utilitzar-la l’any 1983, després d’alguns atacs i donada la seva vulnerabilitat.

A partir de mitjans anys vuitanta, a través d’un mecanisme burocràtic i sota signatura de Julia García Valdecasas, per aquell temps delegada d’Hisenda a Barcelona, la casa va passar a les mans del Ministeri d’Hisenda, que va convertir-se’n al·legalment en el propietari.

Per a fer difusió a les xarxes socials hi ha les etiquetes  .

Captura de pantalla 2014-12-16 a les 11.45.17

Comments are closed.