Actualitat / Destacats / Economia comunal

La II Trobada de Monedes Socials activa un protocol d’intercanvi recíproc

La Fira d’Economia Solidària ha tornat a ser el marc triat per acollir la II Trobada de Monedes Socials enxarxades amb la XES. Fa tot just un any, durant la FESC 2015, va néixer l’Espai de Coordinació de Monedes Socials com a resposta a la necessitat de cooperació entre les diferents monedes socials de Catalunya. Una aposta estratègica que ha de respectar i garantir l’autonomia de cada xarxa però que entèn les monedes socials com un moviment ampli que busca una transformació de l’economia capitalista cap a l’ESS.

Fruit d’aquest primer any de treball, s’ha creat el Protocol d’intercanvi recíproc entre xarxes de moneda social (ratificat per les xarxes de Vilanova, Tarragona, CIC i Bages) i s’ha el·laborat la proposta Com intercanviar entre xarxes de moneda social que defineix el mecanisme pràctic per a realitzar intercanvis entre diferents sistemes de gestió de moneda social. Ambdós documents van ser aprovats per consens durant la trobada. La reunió també ha servit per compartir problemàtiques semblants entre les diferents xarxes, com ara el desenvolupament i manteniment dels serveis virtuals de gestió de monedes socials, la difusió del concepte o la coordinació entre les mateixes.

A nivell organitzatiu s’ha consensuat la modificació de la pràctica actual de l’espai de coordinació, que passarà a desenvolupar-se a través de reunions presencials bimensuals, itinerants entre territoris, i amb possibilitat de participació virtual. En aquest sentit, la propera reunió de coordinació tindrà lloc el divendres 25 de novembre a les 17h a Manresa. Concretament serà a l’Ateneu popular La Sèquia, seu de l’Ecoxarxa del Bages, situat a la plaça Major de Manresa.

En aquesta segona trobada han participat: Xarxa d’Economia Solidària, XarxaEco de Tarragona, Ecoxarxa del Bages, Cooperativa Integral Catalana, Ecoxarxa de la Garrotxa, Ecoxarxa de Girona, Ecoxarxa de l’Empordà, De gota en gota (Vallès Oriental Est), Grup promotor de la moneda social de Badalona, Engremia’t (Lliçà d’Amunt), Ecoxarxa de la Selva, Ecoxarxa del Poblet, Faircoop, Ecoxarxa del Penedès, Ecoxarxa de Barcelona i algunes persones a títol individual que pertanyen a diferents col·lectius relacionats amb l’economia solidària.

De fet, durant la celebració de la FESC2016 ha estat la primera vegada que l’ecocoop s’ha pogut fer servir com a moneda social d’intercanvi.

Tags: , ,

Comments are closed.